Rămâi conectat

Politică Administrație

17 iulie: Ședință la Consiliul Local Aiud. Decontarea navetei profesorilor, organizarea Festivalului Internațional de Folclor, pe ORDINEA de ZI. Alte PROIECTE

Publicat

în

primaria aiudConsilierii locali din Aiud se vor întruni, vineri, 17 iulie,  începând cu ora 10.00, în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi a aproba (sau nu) 21 de proiecte de hotărâre ale administraţiei.

Între acestea se regăsesc  aprobarea drepturilor bănești aferente personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat pentru navetă, aprobarea alocării cu titlu gratuit, a unei cantități de 50 de mc material lemnos pentru construcții către Biserica Creștină Baptistă Speranța, aprobarea organizării și desfășurării evenimentului ”Festivalul Internațional de Folclor”, în perioada 6-12 august, în municipiul Aiud.

Proiect al ordinii de zi:

Electrica Furnizare Discount

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție la 30.06. 2015 al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție la 30.06. 2015 al Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local Aiud.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție la 30.06. 2015 al Spitalului Municipal Aiud.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetelor la secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare la 30.06. 2015 pentru municipiul Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării indicatorilor tehnico economici cuprinși în Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul 2015, anexă la contractul de prestări servicii silvice nr. 5/2010.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea drepturilor bănești aferente personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat care solicită cheltuieli pentru deplasarea din localitatea de reședință la locul de muncă și de la locul de muncă în localitatea de reședință pentru luna mai și iunie 2015.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli a Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local Aiud pe 2015.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului municipiului Aiud pe anul 2015

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării cu titlu gratuit, a unei cantități de 50 de mc material lemnos pentru construcții către Biserica Creștină Baptistă Speranța.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării și desfășurării evenimentului ”Festivalul Internațional de Folclor”, în perioada 6-12 august, în municipiul Aiud.

11. Proiect de hotărâre privind înscrierea în patrimoniul privat al municipiului Aiud a microbuzului Ford Transit, transmis fără plată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice către UAT Municipiul Aiud.

12. Proiect de hotărâre privind întabularea dreptului de proprietate privată a Municipiului Aiud asupra imobilului teren înscris în CF 70265 – Aiud, CF vechi 1333 – Măgina, nr. top 30, în suprafață de 791 mp, situat administrativ în municipiul Aiud, localitatea Măgina, strada Simion Prodan Probu, nr. 7, județul Alba.

13. Proiect de hotărâre privind repartizarea finanțărilor nerambursabile alocate din fondurile bugetului local al municipiului Aiud pentru activități nonprofit de interes local în anul 2015.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizațiilor taxi atribuite transportatorului autorizat Lexus Prod SRL.

15. Proiect de hotărâre privind retragerea unor autorizații taxi de la Lexus Ro SRL, atribuite prin HCL nr.34/2009.

16. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 6, 7 și 8 din Anexa 1 la HCL nr. 106 din 27 mai 2015 de revocarea HCL 254/2014 și aprobarea Regulamentului pentru acordarea normei de hrană personalului din cadrul Serviciului Poliției Locale a municipiului Aiud.

17. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a statutului de funcții ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Aiud.

18. Proiect de hotărâre privind întabularea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud și parcelarea imobilului teren situat în Aiud, localitatea Sîncrai, județul Alba, identificat în CF nr. 71698 Aiud, (provenit din conversia de pe hârtie a CF nr. 568 Sîncrai) cu nr. top 413/2.

19. Raport privind activitatea asistenților personali în semestrul I al anului 2015.

20. Raport privind activitatea asistenților medicali comunitari pe semestrul I al anului 2015.

21. Informare privind soluționarea petițiilor pe semestrul I al anului 2015.

(C.M.)

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare