Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

16 eleve de la Colegiul ”Inochentie Micu Clain” Blaj, profilul pedagogic, în stagiu de pregătire profesională la grădinițe din Granada – Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Poza_ErasmusUn grup de 16 eleve de la Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain” Blaj, profilul pedagogic, au avut oportunitatea de a participa, în perioada 19 ianuarie – 20 februarie 2015, la un stagiu de pregătire profesională la grădinițe din Granada – Spania, în cadrul Proiectului de mobilitate – Abilități și competențe practice europene în pregătirea viitorilor dascăli, domeniul Formare Profesională, care a fost aprobat și finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+.

Activitatea desfășurată de elevele de la profilul pedagogic a fost apreciată ca fiind foarte bună, elevele dând dovadă de multă seriozitate, sensibilitate și implicare, în vederea formării unor exemple de bună practică a viitoarelor cadre didactice.

Programul de pregătire profesională a fost completat cu un program cultural care a cuprins: un curs de limba spaniolă, precum și vizite la importante monumente istorice din Granada, Cordoba și Sevilla.
În cadrul activităților derulate, un moment aparte l-a reprezentat ,,Lecția despre România”, pe care elevele au susținut-o prin prezentarea unor activități în care copiilor din Granada li s-a vorbit despre România, despre județul Alba și despre municipiul Blaj, în special despre Colegiul Național ,,Inochentie Micu Clain”.

Atât gazdele din Spania, cât și elevele s-au declarat impresionate de experiența inedită, care s-a finalizat pentru participantele directe la acest proiect cu obținerea unui certificat de recunoaștere a competențelor profesionale dobândite de-a lungul stagiului, precum și cu un certificat lingvistic, nivel A2.

” Sperăm ca, și pe viitor, elevilor de la această unitate de învățământ, să li se ofere posibilitatea de a  participa la astfel de proiecte transnaționale în vederea asigurării calității în educație”, a transmis prof. dr. Claudia Oancea-Raica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea