150 de probe recoltate în Abrud și Ciuruleasa, după ce a fost depisat un nou caz în focarul de COVID-19 din Apuseni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Reprezentanții DSP Alba au transmis că în zona Apusenilor au fost recoltate 150 de probe din localitatea Ciuruleasa și din orașul Abrud, după ce a fost depistat un nou caz în focarul de coronavirus din zonă. Este vorba despre prietena și viitoarea soție a vice-lui din localitate.

Potrivit acestora, atât persoanele pozitive, cât și contacții direcți declarați au fost izolați, conform metodologiei, la domiciliu. Anchetele DSP au vizat intensificarea măsurilor legale de izolare la domiciliu, precum și limitarea extinderii.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Reprezentanții DSP informează că, în comuna Ciuruleasa au fost retestate 3 persoane confirmate anterior pozitiv, asimptomarice. În urma retestării, rezultatul acestora a fost tot pozitiv. Astfel, ieri, au fost primite 4 teste pozitive din Ciuruleasa, dar dintre acestea, doar o persoană este noua, celelelate fiind confirmate anterior.

La finalul săptămânii trecute, Ciuruleasa devenea focarul de infecție al județului, cazurile confirmate reprezentând nu mai puțin de o tremie din totalul celor confirmate până la acel moment.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419