Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

15 februarie: Activități pentru copii organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, de Ziua națională a lecturii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 februarie: Activități pentru copii organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, de Ziua națională a lecturii

Printre măsurile luate pentru a atrage copiii înspre lectură și bibliotecă se numără și instituirea prin Legea nr. 21/2022 a Zilei naţionale a lecturii, care este marcată anual la data de 15 februarie. Cu acest prilej, instituțiile de învățământ și bibliotecile își dau mâna din nou pentru a organiza împreună cluburi de lectură, întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori, ateliere de scriere creativă, ateliere de ilustrare de carte, vizite la bibliotecă, expoziții cu desene reprezentând personajele preferate dintr-o carte, expoziții de carte etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru această zi specială din calendarul cultural al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, activitățile pregătite de bibliotecari sunt destinate în mod special copiilor, dar de ele se pot bucura și părinții sau bunicii.

„Ziua națională a lecturii ne oferă prilejul de a promova importanța lecturii și implicit a bibliotecii. Consider că noi, ca instituție, avem nu numai rolul, ci și responsabilitatea de a atrage copiii înspre bibliotecă și lectură, de a le inocula deprinderea și plăcerea de a citi și de ai familiariza cu serviciile de bibliotecă. Ne bazăm în acest demers nu numai pe cadrele didactice și pe părinți, ci și pe dumneavoastră, presa, pentru ca împreună să creștem viitoarele generații de cititori.” a spus Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Programul de activități al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru data de 15 februarie – Ziua națională a lecturii – va începe la ora 8:00, când pagina de Facebook a bibliotecii îi întâmpină pe cei interesați cu afișul și programul evenimentului și cu informații despre semnificația și importanța acestei zile. De la ora 14:00, bibliotecarele Monica Avram și Liudmila Cioflică vor face, pe aceeași pagină, recomandări de carte pentru copii și adulți. La ora 10:00, bibliotecarele Luiza Pop și Ana-Maria Pienar vor fi alături de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” din Alba Iulia, unde vor lectura povești pentru cei mici și vor descoperi împreună cu aceștia magia din spatele cărților. De la ora 13:00, toți cititorii care vor ajunge la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor putea răsfoi noutățile editoriale din expoziția de carte organizată de bibliotecara Monica Avram. După-amiază, începând cu ora 16:00, la sala de lectură a bibliotecii județene va avea loc întâlnirea lunară a membrilor Clubului de lectură „Lucian Blaga”, o activitate ce încununează în mod frumos această zi. În cadrul clubului de lectură se va discuta cartea „Bunicuța hoțomană”, de David Walliams.

Activitățile dedicate Zilei naționale a lecturii sunt organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, iar participarea la activități este deschisă tuturor celor ce doresc să petreacă o zi în compania cărților și a bibliotecarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea