Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

142 de persoane din Alba au refuzat cardul de sănătate din motive religioase sau de conștiință; majoritatea trăiesc la mănăstire

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 142 de persoane din județul Alba au refuzat cardul național de sănătate din motive religioase sau de conștiință și își procură, o dată la trei luni, adeverințe de asigurat, potrivit reprezentanților CAS Alba.

cardul-de-sanatateMajoritatea persoanelor care au refuzat cardul sunt persoane care locuiesc la mănăstirile de la Râmeț și Dumbrava, au spus reprezentanții CAS Alba, marți, într-o conferință de presă. Este de precizat faptul că nu toți călugării au refuzat cardul, o parte din ei l-au primit având altfel de convingeri.

Cardul de sănătate nu poate fi impus, însă de la 1 septembrie va fi unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații cu vârsta de 18 ani. Cei care îl refuză trebuie să își procure adeverințe de asigurat care sunt, la fel ca și cardul, gratuite.

În județul Alba au existat și persoane care au refuzat cardul de sănătate pentru că ar fi auzit că este un instrument cu care vor fi urmăriți și monitorizați.

În județul Alba s-au tipărit 268.626 de carduri. Prin poștă au fost distribuite 253.603, ulterior, la CAS Alba fiind returnate 15.023 de carduri. Dintre acestea au fost distribuite asiguraților prin medicii de familie 12.905, iar 121 de carduri au fost predate la ghișeu. La sediul CAS Alba se află 1.997 de carduri dintre care 1.358 aparțin persoanelor decedate, 142 persoanelor care le-au refuzat și 497 ale persoanelor neînscrise la medicul de familie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea