Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

140 de ani de la nașterea marelui istoric Vasile Pârvan: BNR a lansat o monedă din argint

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
140 de ani de la nașterea marelui istoric Vasile Pârvan: BNR a lansat o monedă din argint

Începând de luni, 30 mai, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema 140 de ani de la nașterea lui Vasile Pârvan.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform unui comunicat al BNR, moneda din argint va avea o valoare nominală de 10 de lei, diametrul de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame.

Aversul monedei redă o imagine a ruinelor oraşului antic Histria şi inscripţia ,,Histria”, inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Pârvan şi anii între care acesta a trăit ,,1882″ şi „1927”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Conform sursei citate, preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 465,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea