Rămâi conectat

Curier Județean

136 de copii din cinci județe și-au disputat trofeele celei de-a doua ediții a Cupei „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Șah”. Clasamentul final

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După succesul ediției 2014, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a organizat în week-end-ul trecut o a doua ediției a cupei omonime la șah, eveniment destinat preșcolarilor și elevilor de clasele 0-VIII, la care au participat șahiști nu doar din Alba, ci și din țară. Au concurat 136 de preșcolari și elevi, din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Mihalț, Ocna-Mureș, Open Sah Cugir 8Sebeș, Teiuș, dar și din Cluj-Napoca, Dej, Turda, Târgu Mureș, Sibiu, Deva, Petroșani și Hunedoara. Totul din dorința rotarienilor de a promova șahul ca sport al minții și de a-i îndemna pe cei interesați să-l practice de la o vârstă fragedă.

Competiția a fost organizată în parteneriat cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia și Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, cea care de altfel a găzduit evenimentul. Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Aurelian Vlad (Teiuş), Sabin Borşia (Sântimbru), Alin Toma și Alin Marcu (Cluj-Napoca), Iosif Baratosi şi Imola Gal (Târgu Mureş). În premieră, competiția de anul acesta a fost promovată și de Federația Română de Șah, site-ul acesteia oferind toate informațiile necesare iubitorilor șahului care au dorit să participe la evenimentul albaiulian. Trebuie menționat că nu a existat taxă de participare, din dorința de a se facilita accesul la competiție pentru toți iubitorii șahului.

Competiția a avut două secțiuni, una pentru concurenți nelegitimați sau legitimați la Federația Română de Șah și având rating 1001, iar alta pentru competitori legitimați cu rating mai mare de 1001. În cadrul fiecărei secțiuni s-a concurat pe grupe de vârstă, de la preșcolari și până la elevii de clasa a VIII-a. Organizatorii au acordat, pentru fiecare secțiune: trofeu (cupă) pentru locul întâi, medalii pentru primii trei clasați și diplome pentru toți participanții. Festivitatea de premiere a fost condusă de George Scambloschi, președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis și Marius Ceteraș, președintele Clubului Municipal de Șah, la ea luând parte și alți rotarieni, dar și Marcela Dărămuș, inspector școlar general, un susținător declarat al acestui sport.

Pentru rezultatele remarcabile obținute și pentru că inspiră generația tânără să practice sportul minții, Radu Țâmpea, George Ileană, Mihnea Costachi, Adrian Sechereș și Iustin Ciorgovean au primit din partea rotarienilor de la Civitas Solis diplome de excelență. Pentru că prin implicarea lor constantă susțin fenomenul șahistic, domnilor Cosmin Covaciu (IPEC SA) și Ionel Miron (Iomir SRL) le-au fost acordate diplome de merit, decernate de altfel și Școlii Gimnaziale “Ion Agârbiceanu” și directorului acesteia, prof. Nicolae Andron, pentru inimoasa implicare. Pentru contribuția deosebită la promovarea șahului, șapte profesori au primit și ei din partea rotarienilor diplome de merit: Vasile Lupu, Sabin Borșia, Florin Oprea, Iosif Baratosi, Alin Toma, Alin Marcu și Imola Gal.

Clasamentul final

CONCURENȚI NELEGITIMAȚI SAU LEGITIMAȚI LA F.R. ȘAH, CU RATING 1001

Preșcolari (fete)

Premiul I: Călina Furdui (Alba Iulia)

Preșcolari (băieţi)

Premiul I: Filip Răcăşan (Deva)

Premiul II: Andrei Simina (Alba Iulia), Tudor Ciucă (Alba Iulia)

Premiul III: Tudor Moldovan (Tg.Mureş), Tudor Grama (Tg.Mureş), Eric Lang (Cluj-Napoca), Tudor Mihai Bâlc (Tg.Mureş), Alexandru Drâmbărean (Teiuş), Vlad Siluan Paştiu (Alba Iulia)

Clasa 0 (fete)

Premiul I: Irenne Bototeanu (Petroşani)

Premiul II: Ana Maria Iordache (Deva), Ioana Bucur (Alba Iulia), Alexia Petrinca (Alba Iulia)

Premiul III: Ania Stavariu (Tg.Mureş), Irina Radu (Alba Iulia), Ana Maria Anton (Alba Iulia), Eliza Oprea (Alba Iulia), Ana Petric (Alba Iulia), Ioana Sabo (Alba Iulia), Delia Alexandra Crăciun (Alba Iulia)

Clasa 0 (băieţi)

Premiul I: Ştefan Chiriluţ (Alba Iulia)

Premiul II: Andrei Poenar (Tg.Mureş), Robert Ioan Gozner (Sibiu), Ioan Nicoară (Alba Iulia), Bogdan Pintea (Tg.Mureş), Luca Ciubean (Alba Iulia)

Premiul III: Sebastian Frâncu (Petreşti), Bogdan Cristea (Alba Iulia), Andrei Giurcă (Alba Iulia), Mihai Moş (Alba Iulia), Andrei Jurcă (Alba Iulia)

Clasa I (fete)

Premiul I: Maria Roşca (Teiuş)

Premiul II: Nadina Stroia (Tg.Mureş)

Premiul III: Maria Kristof (Teiuş)

Clasa I (băieţi)

Premiul I: Cătălin Marină (Teiuş)

Premiul II: Matei Bărbat (Cluj-Napoca), Răzvan Roba (Tg.Mureş), Tudor Râpă-Bălan (Cluj-Napoca)

Premiul III: Laurenţiu Alexa (Teiuş), David Donici-Maier (Tg.Mureş), Radu Sebastian Metea (Tg.Mureş)

Clasa a II-a (fete)

Premiul I: Maria Bucur (Alba Iulia)

Premiul II: Susana Garrido (Ocna Mureş)

Clasa a II-a (băieţi)

Premiul I: Kleid Renato Iordăchescu (Cugir)

Premiul II: Tudor Gabor (Cluj-Napoca)

Premiul III: Andrei Dumitraş (Teiuş), Andrei Suschevici (Alba Iulia), Vlad Andrei Pică (Cluj-Napoca), Andrei Miron (Alba Iulia)

Clasa a III-a (fete)

Premiul I: Alisa Enachi (Tg.Mureş)

Premiul II: Oana Maxim (Alba Iulia)

Clasa a III-a (băieţi)

Premiul I: George Nicoară (Alba Iulia)

Premiul II: Robert Pătruţ (Alba Iulia)

Premiul III: Darius Moiceanu (Alba Iulia), Andrei Schmit (Cugir)

Clasa a IV-a (fete)

Premiul I: Filofteia Lupu (Alba Iulia)

Clasa a IV-a (băieţi)

Premiul I: Eduard Toma (Alba Iulia)

Premiul II: Lucian Andrei Cristea (Ocna Mureş)

Premiul III: Ali Alhafez (Cluj-Napoca)

Clasele V-VIII (fete)

Premiul I: Andreea Roşca (Teiuş)

Premiul II: Diana Maria Chiorean (Ocna Mureş)

Premiul III: Alexandra Radu (Teiuş)

Clasele V-VIII (băieţi)

Premiul I: Cristian Lodroman (Teiuş)

Premiul II: Darius-Paul Albu (Cugir)

Premiul III: Gabriel Roşca (Teiuş)

CONCURENȚI LEGITIMAȚI LA F.R. ȘAH, CU RATING MAI MARE DE 1001

Clasele I-IV (fete)

Premiul I: Francesca Medeea Maniul (Deva)

Premiul II: Ariana Roxana Ciocan (Tg.Mureş)

Premiul III: Andrada Paraschiva Bîră (Tg.Mureş)

Clasele I-IV (băieţi)

Premiul I: Radu Ţâmpea (Alba Iulia)

Premiul II: Ilie Arion (Cugir)

Premiul III: Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca)

Clasele V-VIII (băieţi)

Premiul I: Iustin Ciorgovean (Alba Iulia)

Premiul II: Andras David Baratosi (Tg.Mureş)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea