Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

13 autobuze electrice pentru municipiul Alba Iulia! Punerea acestora la dispoziția STP, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

13 autobuze electrice pentru municipiul Alba Iulia! Punerea acestora la dispoziția STP, pe masa consilierilor locali

Consilierii  locali ai municipiului Alba Iulia vor vota, în cadrul următoarei ședințe de CL, un proiect care presupune achiziția pentru municipiul Alba lulia unui număr de 13 autobuze electrice cu lungimea de 12m, 4 stații de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă.

Serviciile de utilități publice sunt în responsabilitatea autorităților administrației publice locale sau, după caz, a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară având ca scop serviciile de utilități publice, conform mandatelor acordate acestora prin hotărâri ale autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale membre. Serviciile de utilități publice se organizează și se gestionează cu respectarea prevederilor legale, potrivit hotărârilor adoptate de autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale, în funcție de gradul de urbanizare, de importanța economico-socială a localităților, de mărimea și de gradul de dezvoltare ale acestora și în raport cu infrastructura tehnico- edilitară existentă.

Acest proiect presupune achiziția pentru municipiul Alba lulia unui număr de 13 autobuze electrice cu lungimea de 12m, 4 stații duble de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă, bunuri ce vor deservi pentru prestarea serviciului de transport public local de călători pe raza municipiului Alba lulia, liniile 103 și 104.

Autoritățile administrației publice locale au competență exclusivă, în condițiile legii, în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciilor de utilități publice, precum și în ceea ce privește crearea, dezvoltarea, modernizarea, reabilitarea și exploatarea bunurilor proprietate publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale care compun sistemele de utilități publice.

Urmare a demersurilor inițiate de către municipiul Alba lulia pentru asigurarea unui sistem de transport public de călători performant și contextul dezvoltării acestuia în acord cu noile tehnologii, în urma transmiterii de către municipalitate a intenției de a se implica în proiect, municipiul Alba lulia a fost selectat să facă parte din cele 25 unități administrativ teritoriale (UAT) din România (printre care și Sibiu, Brașov, Timișoara) care în cadrul parteneriatului încheiat cu MDRAP beneficiază de asistența JASPERS în vederea pregătirii și implementării unor proiecte privind dotarea UAT cu autobuze electrice, inclusiv puncte de reîncărcare și echipamente aferente sistemelor de transport inteligente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea