Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

12 NOIEMBRIE: Ziua plăcintelor, la Săliștea. Expoziție de plăcinte și clătite și concert de pricesne, cu ocazia începerii Postului Crăciunului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 12 noiembrie 2023, începând cu ora 15:00, în curtea și incinta Căminului cultural „Călin Julescu” din Săliștea, Primăria și Consiliul Local Săliștea, împreună cu Bisericile ortodoxe din Săliștea și Tărtăria și cetățenii comunei vor organiza prima ediție a expoziției de plăcinte, cu ocazia începerii Postului Crăciunului.

Citește și: Postul Crăciunului 2023: Când începe postul Nașterii Domnului și care sunt zilele de dezlegare la pește

„Manifestarea are ca scop păstrarea tradițiilor religioase și culinare strâns legate de lăsarea postului. Rețete de clătite și plăcinte de tot felul, vechi și noi, din Săliștea, Tărtăria, Săliștea Deal și Mărgineni vor fi transmise generațiilor viitoare ca o zestre culinară a localităților noastre.

Citește și: Calendar Ortodox NOIEMBRIE 2023: Sfinții Mihail și Gavriil, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Apostol Andrei, sărbătorite în această lună. Când începe Postul Crăciunului 

Totul se va oferi în mod gratuit publicului prezent. Credem că ingredientele necesare pentru multitudinea de feluri de plăcinte și clătite nu constituie un efort fizic și financiar prea mare pentru familiile care vor să participe cu exponate.

Postul Crăciunului trebuie să ne facă mai buni, mai iertători și mai milostivi.

Primăria oferă în mod gratuit tuturor participanților, vin, apă, suc și le pune la dispoziție mese, bănci, corturi, lemne pentru cei care vor să vină cu sobe pentru gătit la fața locului.

Manifestarea se vrea una locală din punct de vedere al exponatelor. Nu se acceptă plăcinte sau clătite cu carne.

Corurile Bisericilor vor încânta publicul cu pricesne.

Vă așteptăm cu drag să participați în număr cât mai mare la această manifestare a comunei noastre”, au transmis reprezentanții Primăriei Săliștea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea