Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

12 iulie: Paraclisul tinereții la biserica parohiei Teleac. Tinerii vor citi toate textele slujbei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia în parteneriat cu Parohiile ortodoxe de pe raza comunei Ciugud invită tinerii la Paraclisul tinereții.

Acţiunea va avea loc joi 12 iulie şi va debuta de la ora 20.00, la biserica parohiei Teleac, județul Alba, cu oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, de către tineri. Slujba va fi oficiată de către preotul Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei, înconjurat de preoții de pe raza comunei Ciugud, iar ineditul evenimentului este faptul că tinerii înșisi vor citi toate textele slujbei la lumina mistică și liniștitoare a lumânării ajutați de animatorii voluntari ai Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia.

Acest gen de preocupări ale Bisericii Ortodoxe are ca și scop acordarea atenției cuvenită tinerilor în biserica localității lor și să ofere redobândirea acelei simplități a chemării: Vino și vezi!, a stârnirii curiozității și a accentuării faptului că în Biserică te întâlnești cu Cel pe care lumea nu Ți-l oferă, adică te întâlnești cu Hristos și mai mult decât atât ți se oferă ceea ce în tumultul lumii nu primești niciodată, adică împărtășirea reală cu Hristos.

Rolul Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia este acela de a ajuta parohiile atât cele de la oraș cât și cele de la sat să-și cunoască tinerii și să-i includă activ în viața cotidiană parohială și să creeze un sentiment real al apartenenței acestora la familia comunitară, care este parohia.

Acțiunea este parte integrantă a unui proiect care a început la Zlatna și Alba Iulia, în ultimele luni, și acum continuă în mediul rural, arătând totodată că unitatea în rugăciune este în duhul unității de credință plăsmuită în ființa neamului românesc și este în consens cu manifestările desfășurate în Patriarhia Română în Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Pr. Tudor Man


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea