11 mai: Concurs interjudețean de matematică în memoria profesorului Ioan Mariș – Cugir

Sub genericul ,,M=T+E+E+E+…”(matematica = teorie + exercițiu + exercțiu + exercițiu+ …), Asociația pentru Stiință și Progres ,,Pitagora”, în pateneriat cu Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Matematică și Informatică și Liceul ,,David Prodan” Cugir,  organizează în data de 11 mai 2019, ora 11:00, cea de-a X–a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ,,Profesorul Ioan Mariș.

Elevii claseor a XI-a și a XII-a se pot înscrie până la data de 06. 05. 2019, ora 24.00 prin completarea formularului online de la adresa: https://sites.google.com/e-uvt.ro/concursul-fmi-2019/home (în câmpul Liceul de proveniență se va specifica obligatoriu ,,locația Cugir”.

La clasele a XI-a și a XII-a se poate susține la alegere proba de matematică sau de informatică, conform opțiunii exprimate în formularul de înscriere. Elevii claselor a IX-a și a X-a se pot înscrie până la data de 10.05. 2019, ora 14.00, prin completarea formularului online de la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeyuligiqGDQGcSbrxmjzC8UP5vOeSnMooYoNkKLi6QgCNnA/viewform

Concursul a fost inițiat în urmă cu 10 ani, de un grup de elevi, care a avut privilegiul să facă matematică cu regretatul professor Ioan Mariș( trecut prea devreme la cele veșnice). Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până la data de 18.05.2018 ora 14:00, la sediului Colegiului Național ,,David Prodan”,( zilnic între orele 07:00 – 15:00).

Ficare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat. Premiile asociației la matematică vor fi următoarele: Premiul I – 300 Ron; Premiul II – 200 Ron; Premiul III – 100 Ron.    Premiul I, II și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII).  Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv.

După cum ne relatau organizatorii, scopul concursului, care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția. Elevii claselor a XI-a și a XII-a, care obțin premii acordate de Facultatea de matematică și informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, vor beneficia de facilitățile oferite de aceasta, conform regulamentului instituției.

(C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...