Rămâi conectat

Curier Județean

11 mai: Concurs interjudețean de matematică în memoria profesorului Ioan Mariș – Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub genericul ,,M=T+E+E+E+…”(matematica = teorie + exercițiu + exercțiu + exercițiu+ …), Asociația pentru Stiință și Progres ,,Pitagora”, în pateneriat cu Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Matematică și Informatică și Liceul ,,David Prodan” Cugir,  organizează în data de 11 mai 2019, ora 11:00, cea de-a X–a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ,,Profesorul Ioan Mariș.

Elevii claseor a XI-a și a XII-a se pot înscrie până la data de 06. 05. 2019, ora 24.00 prin completarea formularului online de la adresa: https://sites.google.com/e-uvt.ro/concursul-fmi-2019/home (în câmpul Liceul de proveniență se va specifica obligatoriu ,,locația Cugir”.

La clasele a XI-a și a XII-a se poate susține la alegere proba de matematică sau de informatică, conform opțiunii exprimate în formularul de înscriere. Elevii claselor a IX-a și a X-a se pot înscrie până la data de 10.05. 2019, ora 14.00, prin completarea formularului online de la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeyuligiqGDQGcSbrxmjzC8UP5vOeSnMooYoNkKLi6QgCNnA/viewform

Concursul a fost inițiat în urmă cu 10 ani, de un grup de elevi, care a avut privilegiul să facă matematică cu regretatul professor Ioan Mariș( trecut prea devreme la cele veșnice). Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până la data de 18.05.2018 ora 14:00, la sediului Colegiului Național ,,David Prodan”,( zilnic între orele 07:00 – 15:00).

Ficare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat. Premiile asociației la matematică vor fi următoarele: Premiul I – 300 Ron; Premiul II – 200 Ron; Premiul III – 100 Ron.    Premiul I, II și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII).  Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv.

După cum ne relatau organizatorii, scopul concursului, care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția. Elevii claselor a XI-a și a XII-a, care obțin premii acordate de Facultatea de matematică și informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, vor beneficia de facilitățile oferite de aceasta, conform regulamentului instituției.

(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea