Rămâi conectat

Ştirea zilei

11-13 noiembrie: Festivalul Concurs „Ziua de Mâine” – Alba Iulia devine capitala muzicii folk. Ducu Bertzi și Mircea Vintilă, între artiștii prezenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează, vineri, la Alba Iulia şi transformă „Cealaltă Capitală” în capitala muzicii folk româneşti. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, se va desfăşura  în perioada 11 – 13 noiembrie şi aduce la Alba Iulia nume mari ale folkului românesc precum Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi Emeric Imre, Sorin Minghiat, ca invitat special. Festivalul cuprinde şi o secţiune de concurs pentru tineri interpreţi care vor să se lanseze în muzica folk şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

folk-2015-3Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează vineri, 11 noiembrie, cu un  concursul de interpretare şi compoziţie pentru tinerii interpreţi care au trecut în acest an de preselecţii, evoluţiile acestora fiind programate la ora 18,00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Daniel Avram şi Şcoala de Folk, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Cristian Buică, Emeric Imre şi Mircea Vintilă.

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 18,00, continuă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi de folk, iar apoi sunt programate recitaluri susţinute de Paul Tihan (câştigătorul Marelui Premiu la ediţia 2015 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Dinu Olăraşu, Maria Gheorghiu, Poesis, Ducu Bertzi & Friends.

Ziua de duminică, 13 noiembrie, este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar apoi vor susţine recitaluri Grupul Vocal Instrumental „Primavera”, Dan Vană, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu & Band.

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: George Stanca (poet şi publicist), Florin Săsărman (cantautor), Dinu Olăraşu (cantautor), Emeric Imre (cantautor), Marinela Popa (profesor la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba), Stelian Feraru (profesor, director Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Mihai Cosmin Popescu (redactor la Radio România). Sufletul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” şi cel care a iniţiat acest eveniment este cunoscutul interpret albaiulian de muzică folk Vali Şerban.

„Continuăm seria evenimentelor culturale de bună calitate, organizate şi în acest an de Consiliul Judeţean Alba, cu o nouă ediţie a Festivalului de Muzica Folk „Ziua de mâine”. Nu doar că vom avea la Alba Iulia, pentru trei zile, cele mai sonore nume ale scenei folk din România dar, în cadrul festivalului, se va organiza şi o nouă ediţie a concursului destinat descoperirii şi promovării tinerelor talente”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel.

„Alba Iulia devine la sfârşitul acestei săptămâni capitala muzicii folk româneşti când cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. Este deja un eveniment naţional de tradiţie care sperăm să încânte şi în acest an publicul. Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o invitaţie la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical dar şi o rampă de lansare care în timp a ajutat să se afirme numeroşi tineri artişti” a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, prof. Alexandru Pal

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Mai multe detalii despre Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” puteţi afla accesând pagina de Facebook a festivalului https://www.facebook.com/ziuademaine/  sau pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba: https://www.facebook.com/Centrul-de-Cultura-AUGUSTIN-BENA-Alba-173204689496678/?fref=ts


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea