11-12 mai: „Zilele Tineretului” la Cugir. Vezi programul evenimentelor
Spre deosebire de anii anteriori când zilele Tineretului Cugirean se desfăşurau în zilele de 1 şi 2 Mai , de data aceasta organizatorii – Consiliul Local, Primăria şi Casa Orăşeneasca de Cultură au hotărât să sărbătorească evenimentul cu cca 10 zile mai târziu, adică pe 11 şi 12 mai.
Potrivit unor informaţii, modificarea este motivată de faptul că 1 respectiv 2 mai sunt zile care cad în Săptămâna Mare, premergătoare Sfintelor Paşti, perioadă în care mulţi dintre tineri folosesc această perioadă pentru post şi rugăciune.
Potrivit tradiţiei, locaţia aleasă şi în acest an va fi zona de agrement de la Cabana „Mistreţul”, un loc special ales, unde tinerii petrec aici de şase ani consecutiv. Deşi, mai sunt aproape trei săptămâni până atunci, autorităţile au lansat deja chemarea către tineri prin mijloacele de socializare şi prin afişe, anunţând un program de mare anvergură şi de calitate.
Şi cu această ocazie a „Zilelor Tineretului”, atracţia evenimentului îl constituie Fesivalul de Folk aflat la cea de-a VI-a ediţie. Astfel, data de 11 mai va fi prima zi a festivalului care va debuta la ora 17.00, când pe scenă vor urca Fanfara 2Transilvania”, Grupul „Aprentis”, Trupa „Zip”, Doru Stănculescu, Vali Iloaie, Trupa „Equinoxe”, iar la ceas de seară va avea loc o discotecă în aer liber.
În cea de-a doua zi, duminică 12 mai, spectacolul va începe la ora 17.00, cu grupul Anotimpuri după care vor evolua Grupul „Amurg”, Grupul „Plus Noi”, Trupa „Milenium C”, după care vor urca pe scenă Mircea Baniciu Bând, Ioan Gyuri Pascu, The Blue Workers, Dorin Andone, Ionel Susan.
Ca şi în ceilalţi ani Primăria va pune la dispoziţia amatorilor, mijloace de transport din oră în ora spre cabana „Mistreţul”, preţul unui bilet fiind de 1,5 lei. (C. P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor