Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

10 iulie | Sărbătoarea celor 45 de Sfinți mucenici din Nicopolea Armeniei

Bera Larisa

Publicat

în

10 iulie | Sărbătoarea celor 45 de Sfinți mucenici din Nicopolea Armeniei

Sărbătoare din data de 10 iulie 2024 din calendarul ortodox, este data la care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei.

Citește și: Calendar ortodox IULIE 2024: Sfântul ILIE, cea mai importantă sărbătoare a lunii

Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei au trăit într-o perioadă dificilă pentru creștini, în timpul căreia împăratul Liciniu a impus persecuții severe împotriva lor. Împăratul nu dorea ca religia creștină să se răspândească și să atragă alți oameni, așa că a dat ordin ca toți cei care refuzau să aducă jertfe zeilor să fie supuși torturilor, iar bunurile lor să fie confiscate.

Deși aceste persecuții au dus la moartea multor creștini, numărul lor nu a scăzut, ci a crescut în mod semnificativ. La Nicopolis, au fost inițial arestați Leontie, Mauriciu și Daniel, iar ulterior alți 40 de creștini au fost supuși acelorași pedepse. Înregistrările istorice menționează doar numele a trei dintre aceștia: Antonie, Anicet și Sisinie.

Sfântul Leontie a fost primul adus în fața judecătorului, însoțit de câțiva prieteni creștini, și a fost o sursă de susținere pentru ei în timpul torturilor. După mai multe zile de suferință, cei 45 de creștini au fost martirizați la data de 10 iulie 319, conform informațiilor de pe pravila.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea