Rămâi conectat

Curier Județean

10-11 octombrie: Al doilea târg caritabil la Alba Iulia pentru Alessia, fetița a cărei boli grave necesită cel mai scump tratament din lume

Publicat

în

În perioada de 10-11 octombrie 2020 va avea loc al doilea târg caritabil pentru Alessia, fetița care are nevoie de cel mai scump tratament din lume. Târgul va fi organizat în Piața Cetății din Alba Iulia, iar la acesta se vor afla diverse obiecte scoase la vânzare în scop caritabil, precum îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, cărți, produse cosmetice, produse pentru copii (pătuțuri, scaune auto, scoici auto, triciclete), electrocasnice.

Acum o lună, în presa și pe mijloacele de socializare din Alba era publicat un anunț: urma să se organizeze un târg caritabil, pentru un suflețel greu încercat de o boală nemiloasă: Amiotrofie Spinală Musculară, afecțiune care duce la atrofierea progresivă a mușchilor și care produce o speranță de viață de maxim 2 ani. Alessia, un pui de om de un an și jumătate, poate beneficia de un tratament salvator, bazat pe terapie genetică: ZOLGENSMA, cel mai scump tratament din lume: 2.1 milioane de dolari, doar medicamentul, la care se adaugă costurile cu spitalizarea și terapia post administrare.

Spre marea bucurie a organizatorilor, răspunsul societății civile a fost copleșitor. Voluntarii care au colectat donațiile au primit sute de telefoane, donațiile au început să fie adunate, și cu sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Alba Iulia, târgul a fost organizat.

Electrica Furnizare Discount

Dorim să mulțumim pe această cale sponsorilor: SC IMagic Sofia Events SRL, SC Tipo Rex SRL, Salon Paul’s Concept Alba Iulia, SC Magic Studio SRL, Nicoară Pet Shop, Blue Hours, INI Shop, Stomatolog Lidia Barna, Coca Cola, Impact Agency, Any diy events, doamnelor Roxana Mis, Claudia Popa, Vodă Dalina Maria, domnilor Marius Toma și Stănică Florea, precum și necunoscuților care ne-au „aprovizionat” cu apă și plase în ziua târgului.

Un mare gest de recunoștință voluntarilor noștri, cei ce au depozitat, sortat, vândut produsele la târg. Tuturor, plecăciune. Sunteți minunați, oameni buni.

La târgul din luna septembrie au fost colectați aproape 10.000 de dolari, însă banii necesari pentru acoperirea costurilor tratamentului nu au fost strânși.

De aceea, în perioada 10-11 octombrie 2020, în Piața Cetății, va avea loc al doilea târg caritabil, pentru sprijinirea Alessiei și, după strângerea fondurilor necesare ei, pentru acordarea unei șanse la viață celorlalți copii care poartă pe umerii lor firavi o povară mult prea mare.

Donațiile au fost promovate pe rețelele de socializare, iar locuitorii județului nostru s-au mobilizat din nou. Cu toate acestea, pentru reușita evenimentului, trebuie ca aceste donații să se și vândă.

În cadrul târgului veți găsi îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, cărți, produse cosmetice, produse pentru copii (pătuțuri, scaune auto, scoici auto, triciclete), electrocasnice și diverse produse pentru casă. Vă veți întâlni cu Micky și cu Minnie, vor fi tombole, vă vom surprinde cu momente frumoase.

Așadar, VĂ INVITĂM LA TÂRG!

Publicitate

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25-27 septembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25-27 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 25-27 septembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 25 – 27.09.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Noaptea Cercetătorilor 2021, la Muzeul Unirii: Copii au confecționat jucării din materiale reciclabile

Publicat

în

VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Noaptea Cercetătorilor 2021, la Muzeul Unirii: Copii au confecționat jucării din materiale reciclabile

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni din 2021 își propune să celebreze știința, ca erou ce a făcut posibilă deschiderea lumii. Gândit în jurul conceptului „Deschiderea științei”, evenimentul nostru va evidenția impactul pe care știința și cercetătorii l-au avut în procesul de deschidere din nou a lumii.

Niciodată în istoria umanității impactul științei asupra vieții noastre nu a fost mai clar și mai rapid. Conceptul va fi extins pentru a sublinia rolul cheie pe care îl va juca cercetarea într-o recuperare sustenabilă post-Covid, un proces care va permite societăților să avanseze către un viitor mai curat, mai durabil, neutru din punct de vedere al „amprentei carbonului”.

Încrederea publicului în știință vine cu o responsabilitate mai mare pentru cercetători: „Opening Up Science” va transmite, de asemenea, un mesaj cheie către comunitatea cercetătorilor care trebuie să se deschidă publicului. Folosind evenimentul nostru ca exemplu de bune practici, vom evidenția importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința cu adevărat mai deschisă în societate.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul este organizat de un consorțiu național, în mari orașe universitare românești (Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, Alba Iulia), în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, alături de festivaluri științifice locale sau asociații științifice.

Flexibilitatea va fi principiul cheie în organizarea evenimentului anului 2021 – indiferent dacă revenim la interacțiunea față în față sau rămânem într-un format online, axat pe experimente mintale, evenimentul va valorifica experiența nou dobândită din 2020 care ne va permite o mai bună pătrundere în comunitățile izolate ale României.

Cu ocazia evenimentul organizat la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia celor mici le-a fost dedicat un atelier de creație unde au confecționat jucării din cutii de pizza și resturi textile, au pictat și au modelat bijuterii folosind apa, făină și sare.

 

Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că din data de 28 septembrie 2021 începe administrarea celei de-a treia doze de rapel la Centrul de vaccinare Sebeș, situat la sediul Centrului de zi pentru persoane vârstnice Sebeș, în cartierul Aleea Lac, nr. 12. Programul de lucru al Centrului de vaccinare Sebeș a revenit la 12 ore/zi, în intervalul orar 08:00-20:00.

Doza a treia de vaccin este ferm recomandată următoarelor categorii:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe (persoane vârstnice, cu boli cronice);

Electrica Furnizare Discount

– persoanelor cu risc mare de expunere, ex. personal medico-social, din învățământ etc.;

– persoane care au mai mult de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze.

Doza de rapel se va efectua cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, indiferent de doza inițială, astfel doza a treia se poate efectua cu serul produs de Pfizer-BioNTech sau Moderna. Având în vedere că imunizarea cu vaccinul Johnson & Johnson a început în luna mai, încă nu este necesară administrarea altei doze.

Persoanele interesate de vaccinare se pot programa prin intermediul platformei naționale de programare sau prin prezentarea directă la sediul Centrului de vaccinare din Sebeș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare