Rămâi conectat

Ştirea zilei

1 milion de lei pentru bugetarea participativă, ediția 2022, la Alba Iulia: Care sunt obiectivele primăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1 milion de lei pentru bugetarea participativă, ediția 2022, la Alba Iulia: Care sunt obiectivele primăriei

Consilierii locali vor avea de aprobat regulamentul pentru implementarea bugetării participative – ediția 2022, prin alocarea sumei de 1.000.000 de lei din bugetul local pe anul 2023, sumă destinată proiectelor propuse de către cetățeni pentru dezvoltarea orașului.

Prin intermediul platformei de bugetare participativă, cetățenii care au domiciliul/reședința, lucrează sau studiază în Alba Iulia, care au cel puțin 18 ani împliniți, pot să-și expună online problemele cu care se confruntă, să sugereze soluții de rezolvare a acestora, să propună idei și inițiative proprii pentru o viață mai bună și mai plăcută în zona în care locuiesc sau în alte zone ale orașului, să fie creativi și inovativi și să implice activ comunitatea din care fac parte.

Obiectivele principale sunt:

1.îmbunătățirea comunicării și consolidarea relațiilor dintre cetățeni și administrația publică locală.
2.Ajustarea politicilor publice în concordanță cu nevoile și așteptările cetățenilor.
3.Promovarea politicilor publice, stimulând performanța administrativă.
4.Educarea cetățenilor pentru o înțelegere mai bună a drepturilor și datoriilor cetățenești, precum și a responsabilităților care survin din această calitate.
5.îmbunătățirea serviciilor publice locale.
6.Consolidarea democrației.
7.Creșterea transparenței în activitatea administrației publice locale.

Proiectele câștigătoare vor fi afișate pe platforma bugetareparticipativa.apulum.ro, la data anunțată. Proiectele vor fi alese în funcție de numărul de voturi, indiferent de domeniu, până la consumarea bugetului alocat. Dacă există mai multe proiecte câștigătoare, clasamentul se va stabili în ordinea numărului de voturi, dar cu condiția încadrării în bugetul alocat. Astfel, dacă de exemplu, proiectul situat pe locul 3 are un buget mai mare decât diferența de bani rămasă între bugetul alocat și suma bugetelor proiectelor clasate pe primele 2 locuri, se vor analiza următoarele proiecte, în ordinea voturilor și a bugetelor.

Se poate întâmpla ca un proiect cu un număr mai mic de voturi să se numere printre câștigători. Excepție face situația în care, de exemplu, există 3 proiecte câștigătoare și mai rămân bani din totalul alocat, iar bugetul proiectului situat pe locul 4, în urma voturilor, depășește diferența rămasă cu maxim 10% din bugetul total alocat, atunci și cel de-al patru-lea proiect va fi finanțat. în situația în care există egalitate la numărul de voturi pentru proiectele de pe ultimele locuri, pentru a se face departajarea, votul se va prelungi cu 24 ore, acesta exprimându-se doar pentru proiectele în cauză. Dacă și după această etapă, numărul de voturi este tot egal, atunci se va selecta proiectul cu bugetul cel mai mic.

Calendarul propus este următorul:

depunere proiecte – 01.09.2022-30.09.2022
analiză și evaluare proiecte – 01.10.2022-30.10.2022
depunere contestații -31.10.2022-6.11.2022
soluționare contestații -7.11.2022-11.11.2022
etapa de vot – 15.11.2022-14.12.2022
afișarea proiectelor câștigătoare – 15.12.2022 sau 17.12.2022 (dacă se ajunge la prelungirea votului cu 24 de ore)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea