Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

1 iunie 2023| „Be legal! Be cool!”, la Alba Iulia: 135 de elevi îsi vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Be legal! Be cool!”, la Alba Iulia: 135 de elevi îsi vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică din România

De Ziua Copilului, la Alba Iulia, un număr de 135 de elevi îsi vor testa cunoștințele la faza finală a primului concurs național de educație juridică din România intitulat sugestiv „Be legal! Be cool!”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concursul este în totalitate o inițiativă privată și este organizat de asociația VeDem Just, fiind dotat cu premii substanțiale.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Preselecția s-a desfășurat la nivel județean în urmă cu două săptămâni și s-a desfășurat pe trei grupe: elevii din clasele V-VI, cei din clasele VII-VIII și elevii de liceu. S-au înscris 600 de elevi din 31 de județe. Ei au fost examinați prin teste online din cunoștințele de educație socială și juridică.

Pe 1 iunie are loc faza națională. Se vor deplasa la Alba-Iulia copii din județe îndepărtate, precum Constanța ori Brăila, însoțiți de profesori sau părinți.

Și județul Alba are trei candidați: Gecan Carla Denisa și Maier Maria Nicoleta, eleve în clasa a XI-a ale Liceului Tehnologic din Aiud și Pleșa Darius Nicolae, elev în clasa a X-a la Liceul „Horea Cloșca și Crișan“ din Abrud.

La eveniment va participa fostul procuror general al României, Augustin Lazăr și judecătorul Cristi Danileț, fondator al asociației VeDem Just.
Concursul va avea loc, cu bunăvoința rectoratului, la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, începând cu orele 11:00. Premiile puse în joc sunt: două telefoane mobile, două tablete, două laptopuri și trei locuri în a cincea ediție a Taberei de vară Summer Legal Academy organizată de către Asociația VeDem Just.

VeDem Just este o asociație neguvernamentală și apolitică, înființată în anul 2015. Membrii sunt practicieni ai dreptului, cadre didactice, elevi și studenți. Este promotor „educației juridice în învățământul preuniversitar”. Printe resursele inovatoare create se numără: ghidul „Elevul și Legea” disponibil pe www.educatiejuridica.ro, aplicația pentru mobil „Lege-n-Dar”, disponibilă gratuită în App Store și Magazin Play, cursul de instruire pentru cadrele didactice „Profu’ de juridică” și tabăra anuală pentru adolescenți „Legal Academy”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea