1-3 mai 2020 – FESTIVALUL ROMAN APULUM, la Alba Iulia. Demonstrații militare, lupte de gladiatori, jocuri și târguri de sclavi

Paul Voicu - Primar 2020

Festivalului Roman Apulum, marcă a Primăriei municipiului Alba Iulia, cea de a VIII-a ediție, va avea loc la Alba Iulia, în perioada 1-3 mai 2020

Festivalul eveniment a crescut de la an la an, fiind un punct de reper pentru sezonul turistic de primăvară, la Alba Iulia. Dacă în 2013 acesta număra 170 de participanți, pe partea de reenactori, astăzi adună peste 300 de contributori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Pe parcursul a trei zile, albaiulienii dar și vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

ELIT

Mult mai cunoscut peste hotarele țării, festivalul atrage numeroase trupe de reenactment din străinătate: Moldova, Italia, Croația, Bulgaria dar și din toate regiunile țării.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Conde 28 ianuarie 2020 at 22:01

Foarte interesant!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...