Zonă industrială și de retail, la Ocna Mureș. Planurile unei companii de consultanță pentru “orașul sării”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Locuitorii din Ocna Mureș, dar și din localitățile învecinate, nu vor mai fi nevoiți să bată drumul până în alte orașe pentru a-și face diverse cumpărături, de la lanțuri importante de magazine. Cel puțin așa sună oferta celor de la compania de consultanță imobiliară CBRE, care a obținut mandat de exclusivitate pentru dezvoltarea unei zone de retail și industrial, pe un teren de 26 de hectare.

Terenul este situat în partea de nord a orașului Ocna Mureș, în vecinătatea cartierului rezidențial Mălinului, pe amplasamentul fostei Uzine de Sodă din Ocna Mureș, județul Alba.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În vecinătatea terenului se află în construcție cea mai nouă bază de tratament cu băi sărate, care va fi finalizată anul viitor. Tot în proximitate se are în vedere și amenajarea unei zone de agrement.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Viitorul proiect din Ocna Mureș este o alternativă competitivă din punct de vedere investițional față de orașe precum Turda, Cluj-Napoca sau Târgu Mureș, având în vedere localizarea la doar 8 km distanță față de nodul rutier Unirea al autostrăzii A10 și la circa 50 km față de Cluj-Napoca, precum și infrastructura existentă și utilitățile disponibile”, a explicat Valentin Popescu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

Terenul dispune de o suprafață totală 26 ha iar pentru o parte din aceasta, compania CBRE Romania discută cu mai mulți operatori de food, comerțul modern în Ocna Mureș fiind slab dezvoltat.

„Lipsa unei oferte de retail modern forțează locuitorii din oraș și din vecinătate să își facă cumpărăturile în Cluj, Turda și chiar Alba Iulia. Orașul Ocna Mureș se bucură de o forță de muncă specializată, aceasta fiind unul dintre atuurile proiectului. Atragerea unei investiții si în sectorul de retail va determina locuitorii să nu se mai deplaseze către alte orașe”, a adăugat Ion Dinu, senior consultant în cadrul departamentului Land Development al CBRE România.

sursa:economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei