Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zonă de picnic cu grătare și teren de volei cu nisip: Modernizarea pontonului din Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zonă de picnic cu grătare și teren de volei cu nisip: Modernizarea pontonului din Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

Investiţia realizată prin proiect îşi are amplasamentul în localitatea Alba Iulia, pe malul râului Mureş, iar accesul pe amplasament se face din strada Regimentul V Vânători şi drumul de exploatare până la amplasamentul propus, între podul auto şi cel feroviar, pod auto ce face trecerea către Oarda, Sebeş, Sibiu.

Se prevede amenajarea terenului pentru activităţi recreative şi pentru petrecerea timpului liber, complementare activităţilor de pescuit şi acvacultura pe o suprafaţă de circa 5.093 mp din totalul de 14.081 mp ai terenului.

Lucrările propuse sunt:

  • amenajarea unei zone de picnic şi a unor construcţii pe structură metalică pentru amplasarea unor grătare;
  • amenajarea peisagistică prin plantarea de arbori, arbuşti şi gazon natural; amenajarea unor locuri de parcare care vor deservi amenajarea;
  • dotarea zonei cu stâlpi de iluminat ambiental pe întreaga suprafaţă;
  • amenajarea unor locuri de joacă cu pardoseală din pietriş granulaţie mică;
  • amenajarea unui teren de sport – volei cu nisip;

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea şi diversificarea activităţilor complementare celor de pescuit şi acvacultura din zona Râului Mureş prin amenajarea şi dotarea unei zone de agrement, cu o suprafaţă de 5.093 mp, atractiva pentru comunitatea locala, regională şi naţională, în baza unor acţiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman şi instituţional, în termen de 12 luni.

Amenajarea zonei de agrement pe malul drept al Râului Mureş conduce la dezvoltarea de activităţi în zona de pescuit şi acvacultura, creându-se spaţiul util şi propice pentru acestea, asigurând acces şi facilităţile necesare în zona Râului Mureş. Prin refuncţionalizarea zonei malului Mureş, locuitorii vor beneficia de un spaţiu dedicat sportului nautic, de condiţii mai bune de viaţa, de facilităţi de odihnă şi recreere, iar microclimatul urban va înregistra ameliorări, datorate amenajării spaţiului verde. Prin investiţia propusă se încurajează dezvoltarea de activităţi în zona de acvacultura.

Prin implementarea proiectului se promovează inovarea socială, creându-se un spaţiu care răspunde nevoilor sociale, la nivel local, care în acelaşi timp creează relaţii sau colaborări sociale noi, prin facilităţile create de petrecere a timpului liber şi diversificare a activităţilor, cu încurajarea acvaculturii şi activităţilor nautice (competiţii nautice sportive, recreative). Corpurile de iluminat cu surse LED contribuie la caracteristic de inovare de produs, aducând îmbunătăţiri semnificative ale specificaţiilor tehnice şi o atitudine prietenoasă faţă de utilizatori şi mediu.

Obiectivele specifice ale proiectului

Revitalizarea zonei Râului Mureş şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Alba Iulia şi turiştilor prin amenajarea unui spaţiu urban funcţional sigur, modem, dotat corespunzător pentru petrecerea timpului în aer liber, cu o suprafaţă de 5.093 mp, localizat pe malul drept al râului Mureş, aflat în intravilanul Municipiului Alba Iulia, în decurs de 12 luni.

Menţinerea a două locuri de muncă pe parcursul a 12 luni consecutive în perioada de monitorizare a proiectului

Diversificarea şi consolidarea activităţilor în zona de acvacultură a Municipiului Alba Iulia, pe malul drept al râului Mureş, prin dezvoltarea de noi alternative modeme de recreere şi de petrecere a timpului liber, în termen de 12 luni.

Valoarea cheltuielilor eligibile a proiectului “CONSOLIDAREA ŞI VALORIFICAREA POTENŢIALULUI TURISTIC AL RÂULUI MUREŞ, MUNICIPIUL ALBA IULIA”, este de 623.585,75 lei cu TVA, contribuţie asigurată în cadrul POPAM 2014-2020, la care se adaugă contribuţia proprie a beneficiarului în valoare de 229.991,38 lei cu TVA. Orice altă cheltuială neeligibilă care poate apărea pe durata implementării proiectului, va fi asigurată din bugetul local al Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024 Și în acest an, în preajma sărbătorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care în prezent respiră un aer cu adevărat european, îmbracă straie festive. Obiceiul păștenilor, specific vinerenilor, inițiat în anul 1948 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea