Zonă de agrement cu debarcader de pe malul râului Mureş, la Sântimbru: Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primăria comunei Sântimbru dorește a lansat luni, 16 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Amenajare zonă de agrement pe râul Mureș”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 631.558,45 lei, fără TVA.

Proiectul propune amenajarea unei zone de agrement pe malul drept al Râului Mureş, în extravilanul satului Sântimbru, Comuna Sântimbru, Judeţul Alba. Pe teren se vor amenaja alei pietonale (trotuare stradale, rampe pietonale, podeste, trepte amenajate cu buşteni din lemn), alei carosabile (drum şi rampe auto pentru lansarea ambarcaţiunilor) şi un debarcader.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Debarcaderul va avea o parte fixă, o parte mobilă şi o structură flotantă. Partea fixă a debarcaderului constă în amenajarea unei platforme pentru accesul pietonal la ponton. Partea mobilă este reprezentată de un pod mobil din aluminiu, care face legătura între platforma fixă şi cea flotantă. Partea flotantă este reprezentată de montarea unei platforme flotante de agrement şi a unui ponton flotant pentru acostarea bărcilor. De pontonul flotant se vor prinde trei jetele de acostare cu tacheţi. Platforma fixă de acces pietonal la ponton şi podul mobil vor avea montate balustrade metalice la înălţimea de 90 cm.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, posesorii de ambarcațiuni vor putea folosi debarcaderul pentru a se deplasa pe râul Mureș. Comuna Sântimbru se află pe traseul de circa 60 de kilometri al cursului apei dintre localitățile din județele Alba și Hunedoara care mai sunt incluse în proiectul de peste 500.000 de euro: Ciugud, Alba Iulia, Şibot și Blandiana, din județul Alba, respectiv Geoagiu şi Rapoltu Mare, din județul vecin.

Valoarea achiziției este compusă din următoarele capitole și subcapitole de deviz:

– Amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială 17.734,25

– Asigurarea utilităților necesare obiectivului 21.154,37 lei

– Construcții și instalații 339.485,92 lei

– Montaj utilaje tehnologice 4.058,30 lei

– Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj 224.105,00 lei

– Dotări 22.072,00 lei

– Lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier 2.948,61 lei

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419