Rămâi conectat

Actualitate

Zlatna: Presiunea publică a candidaţilor USL dă roade încă din campania electorală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima sa şedinţă, Consiliul Local Zlatna a aprobat înfiinţarea unei secţii externe pentru boli cronice a Spitalului Judeţean Alba, care va funcţiona în clădirea spitalului din oraş, închis de către PDL, prin programul Băsescu de „reformare” a sistemului de sănătate.
Odată cu închiderea Spitalului Orăşenesc Zlatna, accesul la serviciile medicale spitaliceşti al cetăţenilor a fost blocat, gestul PDL şi al lui Traian Băsescu fiind inuman, cinic şi pervers, în condiţiile în care, prin închiderea spitalului, a fost pusă în pericol sănătatea populaţiei din oraş şi din localităţile din împrejurimi.
Noi, cei din grupul USL al aleşilor locali din Consiliul Local Zlatna, am făcut demersuri de susţinere a redeschiderii spitalului din oraş, singurii care au considerat că această problemă este prioritară fiind candidaţii USL la Senat şi la Camera Deputaţilor.
Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru au inclus în programul lor pentru viitorul mandat redeschiderea Spitalului din Zlatna, sens în care au şi obţinut promisiunea că această pro­blemă va fi rezolvată, iar cetăţenii vor avea din nou accesul la serviciile medicale de care au neapărată nevoie.
Presiunea publică a can­didaţilor USL la Parlamentul României dă roade încă din campania electorală, dovadă fiind proiectul de hotărâre pentru crearea în Zlatna a secţiei externe a Spitalului Judeţean Alba, supus atenţiei Consiliului Local abia acum, înainte de alegerile parlamentare. E limpede ca lumina zilei că PDL-ARD a intrat în panică (electorală). Nu credem că şi-au descoperit, în al doisprezecelea ceas, bunele intenţii faţă de cetăţeni şi sănătatea lor. Dacă interesul pentru populaţie ar fi existat, demersurile pentru crearea acestei secţii externe ar fi fost făcute mai demult.
Mintea PDL-ARD de pe urmă se concentrează exclusiv pe obiective electorale. Teama cruntă de pierderea previzibilă a alegerilor parlamentare şi scoaterea lor pe tuşă, de unde nu mai pot face rău cetăţenilor, i-a făcut să reacţioneze în ultimul ceas.
Le mulţumim candidaţilor USL la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru felul lor onest de a fi, pentru preocuparea lor faţă de redeschiderea Spitalului Oră­şenesc Zlatna. Ştim că nu au aşteptat să ajungă în Parlament ca să facă demersuri în acest sens şi că au obţinut deja promisiuni ferme. USL oferă garanţia că spitalul se va redeschide şi va fi complet funcţional.
Am votat cu toţii înfiinţarea la Zlatna a secţiei externe a Spitalului Judeţean Alba. Salutăm acest proiect, chiar dacă el nu rezolvă problema, ci doar o atenuează, până când, datorită intervenţiilor de succes ale se­natorului Teodor Atanasiu şi ale deputatului Dan-Coriolan Simedru, Spitalul Orăşenesc din Zlatna va funcţiona la întreaga sa capacitate.
Spre deosebire de candidaţii PDL-ARD la Parlamentul Ro­mâniei, candidaţii USL, Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru, au un program prin care se angajează să susţină toate localităţile din colegiu, indiferent de culoarea politică a primarilor. Avem, aşadar, certitudinea că vom fi reprezentaţi de oamenii care au experienţa, forţa şi dorinţa de a ajuta cetăţenii din Colegiul Cugir-Zlatna, prin sprijinirea tuturor primarilor şi a consiliilor locale.
În 9 decembrie, contăm pe alegerea înţeleaptă şi de bun simţ a cetăţenilor.

Votaţi USL!
Consilierii locali USL: Daniel NEGREA, Emil NISTOR, Petru NICHIFOR, Daniel
DEMENIC, Ioan BUNEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea