Rămâi conectat

Actualitate

Zlatna: Presiunea publică a candidaţilor USL dă roade încă din campania electorală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În ultima sa şedinţă, Consiliul Local Zlatna a aprobat înfiinţarea unei secţii externe pentru boli cronice a Spitalului Judeţean Alba, care va funcţiona în clădirea spitalului din oraş, închis de către PDL, prin programul Băsescu de „reformare” a sistemului de sănătate.
Odată cu închiderea Spitalului Orăşenesc Zlatna, accesul la serviciile medicale spitaliceşti al cetăţenilor a fost blocat, gestul PDL şi al lui Traian Băsescu fiind inuman, cinic şi pervers, în condiţiile în care, prin închiderea spitalului, a fost pusă în pericol sănătatea populaţiei din oraş şi din localităţile din împrejurimi.
Noi, cei din grupul USL al aleşilor locali din Consiliul Local Zlatna, am făcut demersuri de susţinere a redeschiderii spitalului din oraş, singurii care au considerat că această problemă este prioritară fiind candidaţii USL la Senat şi la Camera Deputaţilor.
Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru au inclus în programul lor pentru viitorul mandat redeschiderea Spitalului din Zlatna, sens în care au şi obţinut promisiunea că această pro­blemă va fi rezolvată, iar cetăţenii vor avea din nou accesul la serviciile medicale de care au neapărată nevoie.
Presiunea publică a can­didaţilor USL la Parlamentul României dă roade încă din campania electorală, dovadă fiind proiectul de hotărâre pentru crearea în Zlatna a secţiei externe a Spitalului Judeţean Alba, supus atenţiei Consiliului Local abia acum, înainte de alegerile parlamentare. E limpede ca lumina zilei că PDL-ARD a intrat în panică (electorală). Nu credem că şi-au descoperit, în al doisprezecelea ceas, bunele intenţii faţă de cetăţeni şi sănătatea lor. Dacă interesul pentru populaţie ar fi existat, demersurile pentru crearea acestei secţii externe ar fi fost făcute mai demult.
Mintea PDL-ARD de pe urmă se concentrează exclusiv pe obiective electorale. Teama cruntă de pierderea previzibilă a alegerilor parlamentare şi scoaterea lor pe tuşă, de unde nu mai pot face rău cetăţenilor, i-a făcut să reacţioneze în ultimul ceas.
Le mulţumim candidaţilor USL la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru felul lor onest de a fi, pentru preocuparea lor faţă de redeschiderea Spitalului Oră­şenesc Zlatna. Ştim că nu au aşteptat să ajungă în Parlament ca să facă demersuri în acest sens şi că au obţinut deja promisiuni ferme. USL oferă garanţia că spitalul se va redeschide şi va fi complet funcţional.
Am votat cu toţii înfiinţarea la Zlatna a secţiei externe a Spitalului Judeţean Alba. Salutăm acest proiect, chiar dacă el nu rezolvă problema, ci doar o atenuează, până când, datorită intervenţiilor de succes ale se­natorului Teodor Atanasiu şi ale deputatului Dan-Coriolan Simedru, Spitalul Orăşenesc din Zlatna va funcţiona la întreaga sa capacitate.
Spre deosebire de candidaţii PDL-ARD la Parlamentul Ro­mâniei, candidaţii USL, Teodor Atanasiu şi Dan-Coriolan Simedru, au un program prin care se angajează să susţină toate localităţile din colegiu, indiferent de culoarea politică a primarilor. Avem, aşadar, certitudinea că vom fi reprezentaţi de oamenii care au experienţa, forţa şi dorinţa de a ajuta cetăţenii din Colegiul Cugir-Zlatna, prin sprijinirea tuturor primarilor şi a consiliilor locale.
În 9 decembrie, contăm pe alegerea înţeleaptă şi de bun simţ a cetăţenilor.

Votaţi USL!
Consilierii locali USL: Daniel NEGREA, Emil NISTOR, Petru NICHIFOR, Daniel
DEMENIC, Ioan BUNEA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Eurodeputat german, declarație scandaloasă: România este Vestul Sălbatic al Europei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Eurodeputat german, declarație scandaloasă: România este Vestul Sălbatic al Europei

În timpul dezbaterilor privind aderarea României şi a Bulgariei la Schengen, eurodeputatul german, Guido Reil, din grupul Identitate şi Democraţie (ID), a lansat miercuri un atac virulent la adresa țării noastre.

”În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eurodeputatul german Gunnar Beck (grupul ID) a apreciat că este nevoie mai degrabă de o reformă a spaţiului Schengen, nu de extinderea sa prin ”admiterea a trei state corupte” (Bulgaria, Croaţia şi România, n.red.), el invocând ca argument indicele Transparency International. În opinia sa, aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va duce la o migraţie în masă.

Și eurodeputaţii români, care au susţinut miercuri în plenul Parlamentului European aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, au reacționat la aceste declarații.

”Nu pot să îmi ascund stupoarea şi şocul faţă de ce am auzit. Acum 11 ani s-a ajuns la concluzia că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen, dar în 2022 încă avem această discuţie”, a spus Cristian Terheş (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni).

Şi Dacian Cioloş (grupul Renew) a ţinut să îi răspundă lui Guido Reil, spunând că dacă România nu ar fi gestionat ireproşabil situaţia refugiaţilor ucraineni ajunşi la frontieră atunci eurodeputatul german ar fi văzut cu adevărat ”ce înseamnă Far West”. Potrivit fostului premier, prin aderarea României la spaţiul Schengen întreaga Uniune Europeană va deveni mai puternică.

Supunerea la vot a unei rezoluţii a Parlamentului European privind aderărarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen de liberă circulaţie este prevăzută pentru sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rupți de realitate: Nivelul de trai rezonabil, în concepția autorităților, pornește de la 3.258 lei/lună pentru o familie de 2 adulți și doi copii de la oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rupți de realitate: Nivelul de trai rezonabil, în concepția autorităților, pornește de la 3.258 lei/lună pentru o familie de 2 adulți și doi copii de la oraș

Comisia de Insolvență la Nivel Central a stabilit criteriile generale pentru nivelul de trai rezonabil, rezultând că pentru o familie de 2 adulți și doi copii coșul minim de consum ar fi o sumă de 3.258 lei/lună în mediul urban. Acest lucru a apărut în Monitorul oficial.

Valoarea coșului minim lunar de consum diferențiată pentru debitorul care trăiește în mediul urban și membrii familiei sale în procedura de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor este:

Elit - Gustul Desăvârșit

999 lei pentru fiecare adult
735 lei pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani
525 lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani
Conform tabelului, pe care îl vedeți mai jos, din cei 3.258 lei, pentru mâncare ar fi 1.339 lei, iar pentru haine 175,93 lei. Mai mult, se pare că această familie ar putea face și economii de 162,9 lei.

Cifrele sunt raportate la nivelul inflației din iunie 2022, față de ianuarie 2019

Pentru stabilirea cheltuielilor pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil, valorii coșului minim lunar de consum i se vor adăuga sumele necesare asigurării:

Nevoilor locative, precum plata utilităților și serviciilor care depășesc cuantumul financiar prevăzut pentru acestea în coșul minim lunar de consum ca urmare a prețurilor existente în zona une debitorul și familia trăiesc
Necesităților alimentare atunci când acestea depășesc cuantumul financiar prevăzut ca urmare a prețurilor existente în zona unde debitorul și familia sa trăiesc sau a unor situații de sănătate ce impun un regim nutrițional special
Necesităilor de transport în legătură cu deplasările către locul de muncă, școală sau respectarea unor tratamente speciale necesare.
Altor nevoi curente pentru situații neprevăzute: reparația, achiziționarea sau înlocuirea hainelor sau a unor obiecte de uz casnic, îngrijirii bolnavilor etc.
Susținerii cursurilor de învățământ obligatoriu
Comisia de Insolvenţă la Nivel Central este alcătuită din câte un reprezentant al fiecăreia dintre următoarele instituţii: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Napolitane cu salmonella, retrase din magazinele Lidl. Despre ce produs este vorba

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Napolitane cu salmonella, retrase din magazinele Lidl. Despre ce produs este vorba

Lanțul de supermarketuri Lidl anunță că recheamă și retrage de la vânzare un sortiment de napolitane în care, după efectuarea mai multor analize de laborator, a fost detectată Salmonella Typhimurium.

ANSVSA informează că napolitanele cu salmonella erau vândute în toate magazinele Lidl din România.

Lidl retrage de la vânzare napolitanele cu salmonella

Potrivit datelor oficiale transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, compania Lidl anunță că producătorul napolitanelor „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, Pak Rampart d.o.o, recheamă preventiv toate produsele. Vizate sunt toate loturile și toate termenele de valabilitate pentru acest sortiment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Motivul retragerii este acela că, în urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium în napolitane.

„Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

Astfel, din motive ce țin de siguranța clienților, Lidl România a decis să scoată produsul de la vânzare, iar decizia vizează toate magazinele din țară. Clienții care au cumpărat acest produs îl pot returna în toate magazinele Lidl, iar banii vor fi restituiți fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. „Această rechemare vizează exclusiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, arată sursa citată.

Totodată, trebuie precizat faptul că alte produse comercializate de Lidl, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt vizate de această rechemare!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea