Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ziua Poliţiei Române 2023 sărbătorită și în ALBA: Caravana promovării profesiei de poliţist a atras sute de copii interesați de meserie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Poliţiei Române 2023 sărbătorită și în ALBA: Caravana promovării profesiei de poliţist a atras sute de copii interesați de meserie

Caravana promovării profesiei de polițist și Ziua Porților Deschise au fost câteva dintre activitățile desfășurate de polițiștii din Alba, în zilele de 22 și 23 martie, în cadrul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române.

În zilele de 22 și 23 martie 2023, polițiștii din Alba și-au dat întâlnire cu peste 1.000 de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de polițist.

„Caravana promovării profesiei de polițist”, formată din polițiști din structurile de siguranță școlară, rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și prevenire a criminalității, a fost prezentă la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ighiu și la Școala Gimnazială Șard.

Elevilor le-au fost oferite informații despre școlile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenți şi ofițeri de politie, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

Au fost discutate aspecte legate de abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor care urmează școlile de poliție, iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliție și au fost încurajați să se pregătească din timp pentru un eventual examen de admitere.

Alături de informațiile legate de profesia de polițist, elevii au primit și recomandări pentru un comportament responsabil, care să-i ferească de victimizarea din infracțiuni.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Acțiuni de promovare a profesiei de polițist precum și acțiuni de tipul ”Ziua porților deschise”, au fost organizate și la nivelul polițiilor municipale și orășenești din județul Alba.

Reamintim faptul că vineri, 24 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție, iar toți cei interesați sunt așteptați pentru a interacționa cu polițiștii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea