Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ziua Poliției 2024 la Alba Iulia: Activități demonstrative, competiții sportive și promovarea profesiei de polițist, în proiectul ”Polițist pentru o zi”

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Poliției 2024 la Alba Iulia: Activități demonstrative, competiții sportive și promovarea profesiei de polițist, în proiectul ”Polițist pentru o zi”

Inspectoratul de Poliție Județean Alba organizează proiectul „Polițist pentru o zi”, oferind celor optsprezece liceeni care se pregătesc pentru a îmbrățișa această carieră, o incursiune practică în lumea poliției. Inițiativa, parte a sărbătoririi Zilei Poliției Române, include activități diverse, menite să le prezinte tinerilor cât mai bine în ce constă această profesie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a avut oaspeți deosebiți. Optsprezece liceeni, care se pregătesc pentru a deveni polițiști, au luat parte la proiectul ”Polițist pentru o zi”, pentru a înțelege ce presupune această meserie. Proiectul a ajuns la cea de-a 3-a ediție. Manifestările dedicate Zilei Poliției Române continuă.

Citește și: 25 martie: Ziua Poliției Române, sarbătorită la Alba Iulia. Activități demonstrative și competiții sportive, organizate de IPJ Alba

În cadrul manifestărilor dedicate aniversării, la data de 25 Martie, a Zilei Poliției Române, azi, 20 martie 2024, polițiști din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului au fost alături de 18 tineri care au fost selectați, anul acesta, pentru a lua parte la activitățile organizate în cadrul proiectului intitulat „Polițist pentru o zi”.

Unsprezece băieți și șapte fete, elevi în clasele a XI-a și a XII la 5 licee din Alba Iulia, care se pregătesc pentru a da admitere la una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a deveni polițiști, au avut prilejul să participe la un program conceput pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă în privința carierei pe care o vor urma.

Polițiști de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistic le-au explicat tinerilor cum se desfășoară munca lor de zi cu zi, care sunt mijloacele tehnice pe care le au la dispoziție, cum se realizează cooperarea structurilor de poliție și le-au împărtășit diverse experiențe pe care le-au avut în carieră, iar polițiștii din structura de resurse umane le-au explicat care sunt pașii de urmat pentru a da examen de admitere la o școală de poliție.

A urmat întâlnirea cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar tinerii au avut prilejul să vadă mijloacele de intervenție folosite de această structură în misiunile de forță la care participă.

Prin grija polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională adolescenții au luat parte la o lecție de autoapărare, pentru a înțelege ce presupune pregătirea tactică a unui polițist precum și la un antrenament cu simulatorul de tragere.

Experiența prin care au trecut cei 18 tineri i-a ajutat să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezători că drumul pe care l-au ales este cel potrivit pentru ei.

Activitatea a fost sprijinită de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

Manifestările organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba în contextul sărbătoririi, la 25 Martie, a Zilei Poliției Române, continuă pe durata întregii săptămâni, cu caravana promovării profesiei de polițist și cu organizarea unor competiții sportive.

Luni, 25 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Festivitatea aniversară va avea loc, luni, 25 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol și Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Bogdan Ilea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 6 mai 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea