Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

25 martie: Ziua Poliției Române, sarbătorită la Alba Iulia. Activități demonstrative și competiții sportive, organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25 martie: Ziua Poliției Române, sarbătorită la Alba Iulia. Activități demonstrative și competiții sportive, organizate de IPJ Alba

Caravana promovării profesiei de polițist, „Polițist pentru o zi”și diferite competiții sportive sunt doar câteva atracții care se vor desfășura de  ziua poliției române în acest an.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 202 ani de tradiție şi continuitate a Poliției Române în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție Județean Alba organizează și în acest an, manifestări educative, cultural – sportive și de promovare a profesiei de polițist.

Caravana promovării profesiei de polițist va fi prezentă în unități de învățământ din Cugir și Aiud, iar activitățile vor fi susținute de polițiști de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, prevenire, siguranță școlară, ordine publică și rutieră.

În cadrul proiectului, intitulat „Polițist pentru o zi”, care a ajuns la ce-a de-a treia ediție, miercuri 20 martie, 20 de liceeni, care își doresc să îmbrățișeze cariera de polițist, vor avea parte de o experiență specială alături de polițiști de la siguranță școlară, ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistic.

Citește și: Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Programul va fi completat cu un antrenament fizic care va fi realizat de polițiștii Biroului Pregătire Profesională, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Respectând tradiția ultimilor ani, în context aniversar, Inspectoratul de Poliție Județean Alba organizează și competiții sportive (fotbal, tir, table, tenis de masă și cross fit), la care vor lua parte angajații instituției.

Activități de tipul ”Ziua porților deschise” vor avea loc, în această perioadă, la nivelul polițiilor municipale și orășenești.

Luni, 25 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Festivitatea aniversară va avea loc, luni 25 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol și Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea