Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ziua Națională a României sărbătorită de liderii Consiliului Județean Alba, la Bruxelles

Bogdan Presecan

Publicat

în

O delegație formată din 12 persoane din județul Alba, condusă de preşedintele consiliului județean, Ion Dumitrel și vicepreşedintele instituției, Alin Cucui, va participa în data de 6 decembrie la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, eveniment ce va avea loc la Bruxelles.

Asta, dacă aleșii județeni vor aproba în cadrul ședinței de Consiliu Județean Alba de joi, 21 noiembrie, proiectul de hotărâre “privind aprobarea participării reprezentanţilor Judeţului Alba la sarbatorirea Zilei Naţionale a României, eveniment organizat la Bruxelles, Belgia, în 6 decembrie 2013” și a cheltuielilor aferente deplasării.

Alături de cei doi lideri ai administrației județene, potrivit proiectului de hotărâre, vor mai face parte din delegație alţi 10 reprezentanţi de la Centrul de cultură „Augustin Bena” Alba, Fundaţia Inter Art Aiud şi Asociaţia Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice „Alba Transilvania”.

Conform aceluiași document, scopul deplasării este “promovarea județului Alba, a istoriei sale unice, a resurselor sale turistice și culturale, precum și valorizarea tradițiilor și obiceiurilor locale, în afara granițelor țării. Pe lângă marcarea acestui moment deosebit de important în istoria naţională, evenimentul are ca scop promovarea potenţialului turistic şi cultural al judeţului Alba, precum şi valorizarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale, prin intermediul unei expoziţii de artă plastică românească, al unui concert de colinde şi de muzică folclorică şi al unei prezentări de gastronomie tradiţională.”

Invitație din partea Ambasada României în Regatul Belgiei

“Ambasada României în Regatul Belgiei adresează judeţului Alba – Consiliului Judeţean Alba, invitaţia de a fi partener în organizarea, la Bruxelles, a unui eveniment pentru a sărbători Ziua Naţională a României (…) Importanţa sărbătoririi Zilei Naţionale a României, cu încărcătura sa istorică deosebit de importantă pentru judeţul Alba, impune organizarea unor manifestări care să rămână în conştiinţa românilor de pretutindeni, dar mai ales să contribuie la promovarea şi întărirea identităţii unui spaţiu bogat în resurse turistice şi culturale, bine definit în trecutul poporului român”, se mai precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Nominalizarea specialiștilor din aparatul de specialitate al CJ Alba, care vor participa la evenimetul organizat la Bruxelles, se va face prin dispoziția președintelui consiliului județean, Ion Dumitrel.

Cheltuielile aferente deplasării delegației vor fi suportate din bugetul propriu al județului Alba.

Manifestări sărace de 1 Decembrie la Alba Iulia

În același timp, manifestațiile de la 1 Decembrie, de la Alba Iulia, dedicate sărbătoririi a 95 de ani de la Marea Unire, riscă să fie “palide” și în acest an, din cauza Guvernul României care încă nu a alocat fondurile necesare  pentru organizarea evenimentului. Anul trecut a fost primul an în care Executivul nu a alocat niciun leu pentru sărbătorirea la Alba Iulia a Zilei Naționale a românilor de pretudindeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea