Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ziua Națională a Lecturii 2023: Ministerul Educației propune ca elevii să aducă la școală cartea preferată și să facă dezbateri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Națională a Lecturii 2023: Ministerul Educației propune ca elevii să aducă la școală cartea preferată și să facă dezbateri

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească timp de câteva minute, la o ore fixe, în Ziua Națională a Lecturii 2023 de miercuri, 15 februarie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Copiii trebuie să aducă la școală cartea preferată, după exemplul personal dat de profesori, anunță Ministerul Educației. În 2022, pe 15 februarie toți copiii și profesorii au citit timp de 15 minute de la orele 11 și 14, la decizia ministrului Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu, după cum scrie EduPedu.ro.

Edupedu.ro a scris anul trecut despre activitățile pe care le pot face școlile de Ziua națională a lecturii, sărbătoare introdusă prin lege din 14 ianuarie 2022.

Printre indicațiile anunțate de instituție pentru școli, pe 15 februarie profesorii trebuie să:

invite „elevii să vină la școală cu cartea preferată; le oferim un model, povestindu-le despre cartea noastră preferată”
încurajeze „interesele de lectură, în limitele normelor de conduită”
provoace „discuții interesante: cum ai descoperit această carte? de ce este preferata ta? cum te simți când vorbești despre ea? ce putem noi învăța din ea”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea