Rămâi conectat

Politică Administrație

Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează în 1 Decembrie, din 1988. În Alba, peste 20 de cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează în 1 Decembrie începând din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei, să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala şi să-i comemoreze pe cei care au decedat în urma acesteia.

În perioada 2011 – 2015, mesajul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este: „ŢINTA ZERO: ZERO INFECŢII NOI CU HIV. ZERO DISCRIMINĂRI. ZERO DECESE PRIN SIDA”.

Până în 2013, SIDA a ucis mai mult de 36 de milioane de oameni din întreaga lume (1981-2012), devenind una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică la nivel mondial din istorie. În ciuda tratamentului antiretroviral, epidemia de SIDA afectează un număr estimat de 2 milioane de vieţi în fiecare an, dintre care aproximativ 270.000 sunt copii. Peste 16 milioane de alte persoane care sunt eligibile pentru ART sub noile orientări 2013 nu au acces la medicamente antiretrovirale. În 2013, aproximativ 63% dintre persoanele HIV-pozitive, cu vârste între 15 – 24 ani, sunt femei şi se înregistrează o reducere de 52% a cazurilor noi de infecţie cu HIV în rândul copiilor şi o reducere de 33% a cazurilor totale (adulţi şi copii) faţă de 2001, conform UNAIDS.

În România, în 2013: 12.273 persoane infectate HIV/SIDA erau în viaţă (19.261 total cumulativ, începând cu anul 1985), conform unui studiu efectuat de Institutul Matei Balş, dintre care: cazuri HIV/SIDA la copii 0 – 14 ani: 9.946 şi adulţi peste 14 ani: 9.315 cazuri. Totalul deceselor prin SIDA a fost de 6.367 cazuri.

La nivelul judeţului Alba cazurile HIV/SIDA rămase în evidenţă în 2013 a fost de 26 adulţi peste 14 ani.

Scopul campaniei: acces universal la prevenţia HIV, tratament, îngrijiri şi suport, reducerea numărului persoanelor infectate cu HIV/SIDA şi informarea şi educarea populaţiei, mai ales a grupurilor cu risc crescut, asupra HIV/SIDA.

Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA; creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA.

Parteneri în realizarea campaniei: administraţia publică locală, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Mass – media locală.

Activităţile propuse: Informarea reţelei de asistenţă medicală comunitară şi de medicină şcolară, activităţi de informare, educare, comunicare în comunităţile cu asistenţă medicală comunitară (24 comunităţi) şi în 6 unităţi şcolare prin asistenţa medicală şcolară, comunicat de presă,  promovare pe site-ul instituţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea