Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ziua Mondială a Apei: Acțiuni educative și de igienizare în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba

Publicat

în

FOTO| Ziua Mondială a Apei: Acțiuni educative și de igienizare în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba

Prin prezenta vă transmitem raportarea privind acțiuniile de igienizare și educative din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba cu ocazia ” Ziua Mondială a Apei!” 2022:

• Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 care este în parteneriat cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba organizează concurs pe teme ecologice, cu unitățile preșcolare din țară, concurs in desfășurare.
• În data de 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentarea activității laboratorului SGA Alba și prezentare Stație meteo, vizită la sediu SGA Alba, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 – 47 copii și patru cadre didactice.
• În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentarea activității laboratorului SGA Alba și prezentare Stație meteo, vizită la sediu SGA Alba, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 13 – 58 copii și sase cadre didactice .
• În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la Grădinița Germană Swimmy, din Municipiul Sebeș – 20 copii și doua cadre didactice.
• În data de 21 martie.2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la elevii clasei a-II-a A de la scoala “Liceul German Sebeș” – 28 copii și un cadru didactic.
• În data de 21. martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la Gradinita cu Program Normal Leorinț” – 6 copii și un cadru didactic.
• În data de 22 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” și „O apa curata, un viitor sustenabil” în cadrul unităților școlare: Colegiul Tehnic „Emil Negruțiu” Turda – 50 copii doua cadre didactice.
• În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe mal dr. râului Arieș, extravilan Mun. Câmpia Turzii amonte confluență cu Pârâul Racoșa – formația de lucru Turda, personal TESA din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda împreuna cu elevii Scolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” Campia Turzii.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile râului Ampoi, intravilan Alba Iulia, zona cartierelor Bărăbanț și Ampoi / Acțiune de igienizare pe malurile râului Mureș zona Partoș pod rutier – formația de lucru Alba Iulia din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe Valea Răchita în zona intravilan, extravilan sat Răchita / Acțiune de igienizare pe Valea Sebeșului, aval localitatea Căpalna – formația de lucru Sebeș din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malul râului Aiudul de Sus în extravilan Aiud – formația de lucru Aiud din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe Valea Vințului – Cascadă – formația de lucru Vințu de Jos din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malul stâng al râului Târnave, zona dig-mal aval cartier Tiur, până la confluența cu râul Târnava Mică – formația de lucru Blaj din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile râului Arieș, intravilan Bistra și Baia de Arieș – formația de lucru Baia de Arieș din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda.
• În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile pârâului Abrud și râului Arieș zona confluența pârâului Abrud și râului Arieș – formația de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda.
• Numărul total de persoane din cadrul SGA ALBA care au participat la igienizare este de 61 persoane.
Participanti voluntari- elevii Scolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” Campia Turzii, clasele a III-a si a IV-a (25 elevi si 3 cadre didactice).
• În total la ecologizare s-au strâns 280 de saci.
• Copiii au fost recompensați cu dulciuri, diplome de participare, cărți cu povești și puzzle.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Publicat

în

FOTO| Noaptea Muzeelor 2022, la Aiud: Peste 250 de vizitatori de toate vârstele au făcut cunoștință cu expozițiile

Noaptea Muzeelor la Aiud, un eveniment de excepție, a reunit peste 250 de vizitatori de toate vârstele, care au făcut cunoștință și cu Expoziția temporară „Samuel Fenichel, explorator aiudean”, dincolo de vizitarea celor trei săli de expoziție permanentă, cu piese din colecțiile: minerale, roci si fosile; animale nevertebrate, pești amfibieni și reptile; păsări și mamifere.

În cadrul evenimentului, Muzeul de Științele Naturii a premiat câștigătorii concursului „Ce ȘTIU / Ce NU ȘTIU” despre Muzeul de Științele Naturii Aiud, moment foarte apreciat de elevii școlilor participante. De remarcat că au participat 18 echipaje (peste 70 de elevi) de la instituțiile de învățământ din Aiud, dar și din Ocna-Mureș si Unirea.

Noaptea muzeelor a însemnat de asemenea și un act de curaj și inițiativă din partea a 18 elevi care au reușit să ghideze (în română și maghiară) pe parcursul zilei vizitatorii prezenți, experimentând ce înseamnă să fii muzeograf pentru o zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ineditul zilei l-a reprezentat vizitarea Schitului „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde prin amabilitatea părintelui Gavriil, cei prezenți au aflat detalii foarte interesante despre viitorul muzeu care va lua ființă la Râpa Robilor și care va cuprinde spații destinate cinstirii memoriei martirilor morți în temnițele comuniste.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Luni, 16 mai| Primăria Aiud va începe distribuirea pachetelor alimentare pentru persoane defavorizate: PROGRAM

Publicat

în

Luni, 16 mai| Primăria Aiud va începe distribuirea pachetelor alimentare pentru persoane defavorizate: PROGRAM

Începând cu data de luni, 16 mai 2022, se vor distribui ajutoarele constând în pachete cu produse alimentare acordate prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018 – 2021, a anunțat Primăria Aiud.

Conform OUG 84/21.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării POAD, art. 3, alin (1), lit. a) și lit. b) pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu produse alimentare distribuite în cadrul POAD 2018 – 2021, următoarele categorii:

a) membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările si completările ulterioare;
Se vor acorda pachete cu produse alimentare persoanelor mai sus menționate, cu dosare aflate în plată la data distribuirii ajutoarelor. Persoanele care se încadrează la ambele categorii de beneficii vor ridica pachete cu produse alimentare pentru o singură categorie din care fac parte la data distribuirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pachetele se vor distribui la depozitul autorității locale din Aiud, str. Ostaşilor, nr. 1A, jud. Alba, după următorul program:

  • Luni, Marți, Joi: Ora 09:00 – 15:00
  • Miercuri: Ora 09:00 – 17:00
  • Vineri: Ora 09:00 – 13:00

Ridicarea pachetelor cu produse alimentare se va face de către titularul beneficiului acordat pe baza documentului de identitate în original.

Informații suplimentare se pot obţine la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Aiud, str. Unirii, nr. 8A, jud. Alba, telefon 0258/862.313


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Val de infracțiuni rutiere, în weekend, pe șoselele din Alba. Șoferi beți sau la volanul unor mașini neînmatriculate, prinși de polițiști

Publicat

în

Val de infracțiuni rutiere, în weekend, pe șoselele din Alba. Șoferi beți sau la volanul unor mașini neînmatriculate, prinși de polițiști

Drumurile din județul Alba au fost pline, în cursul weekend-ului, de șoferi inconștienți, care erau la volanul autoturismelor sub influența alcoolului sau care au prezentat acte expirate.

*La data de 13 mai 2022, în jurul orei 10.15, polițiștii din Mogoș au depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea, pe DJ 107I, pe raza comunei Mogoș, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 13 mai 2022, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea, pe DJ 107C, pe raza localității Teleac, un autoturism ce avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

*La data de 13 mai 2022, în jurul orei 22,30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau cu polițiștii Serviciului Rutier Alba, au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Cluj Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada București din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 14 mai 2022, în jurul orei 10.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

*La data de 15 mai 2022, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare