Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Internaţională a Dansului sărbătorită la Cugir – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

,,Dansul ne face plăcere, ne eliberează si ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”. (Julio Bocca)

elevi07Sub semnul comunicării prin limbajul dansului, formă universală de expresie artistică, elevii Colegiului ,,David Prodan”  din Cugir au celebrat în această săptămână  Ziua Internaţională a Dansului.

Prin referatul citit de elevul Adrian Dache din clasa a XI-a C, elevii au aflat că în 1982, la inițiativa UNESCO,  Institutul Internaţional de Teatru  prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Dansului,comemorând astfel   ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Elevii au aflat prin intermediul prezentărilor on-line din cadrul Cabinetului de informare şi documentare,  noţiuni  despre stiluri de dansuri pe care apoi le-au exersat cu mai mult sau mai puţin talent, dar cu energia specifică vârstei. Nu au lipsit din listă dansurile  clasice şi  de societate precum Mazurca, Vals, Tango, Blues,Twist , dansurile  latino-americane precum Cha-cha, Mambo, Samba, dansurile  moderne sau urban precum Rock, Disco, Street dance, Hip-hop, dar nici  dansurile populare cum sunt Ardeleana, Brâul, Sârba sau  Braşoveana. Au dansat hora alături de elevii claselor a X-a şi a XI-a C prof. Serafina Oarga şi Tatiana Ungurianu.

Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni, spunea în mesajul său către instituţiile dedicate artei dansului: “Dansul presupune disciplină, muncă, instrucţie, comunicare. Datorită dansului, cuvintele pe care alţii nici nu le-ar inţelege nu mai sunt necesare; în locul lor se naşte un limbaj universal, familiar.” Ziua Internaţională  a Dansului încurajează dincolo de orice bariere etnice, culturale sau politice, promovarea dansului in lume, reunind  pe toti iubitorii dansului într-un frumos zbor al comunicării non-verbale.

(C.P.)

[nggallery id=2063]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea