Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită la Sebeș cu depuneri de flori și parada militarilor care activează pe raza municipiului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită la Sebeș cu depuneri de flori și parada militarilor care activează pe raza municipiului.

Ziua Armatei Române se serbează pe 25 octombrie, iar la Sebeș s-au anunțat mai multe activități în onoarea acestei zi de sărbătoare.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, va lua de asemenea parte la activitățile desfășurate.

”Ca în fiecare an, Municipiul Sebeș se pregătește să omagieze, într-un cadru solemn, eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română.

Ceremonialele vor avea loc în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și a reprezentanților unităților militare care activează pe raza municipiului. Vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești – ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din Sebeș – ora 11.00, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș. De la ora 11.30, în fața primăriei, va avea loc o paradă militară.

Începând cu anul 1959, ziua de 25 octombrie marchează Ziua Armatei Române, pentru a aminti că în toamna anului 1944, soldații români eliberau orașul Carei de sub ocupația horthystă, restabilind vechea linie de frontieră a României consfințită prin tratatele de pace de la sfârșitul Primului Război Mondial.” notează reprezentanții Primăriei Municipiului Sebeș, într-o postare pe o rețea de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea