Zilele anului 2019 în care nu se pot organiza nunţi şi botezuri. Principalele perioade în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox
Dacă nu v-aţi programat încă petrecerile din anul 2019 vă reamintim că, potrivit tradiţiei creştine, în perioada postului nu se pot organiza nunţi sau botezuri.
Iată, mai jos, principalele perioade din 2019 în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox:
Pe lângă zilele de miercuri şi vineri de peste an, în afara celor cu dezlegare, însemnate cu harţi, în 2016, credincioşii vor ţine post pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, între 11 martie si 27 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Pasti, între 24 si 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, între 1 si 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi intre 14 noiembrie şi 24 decembrie, pentru postul Naşterii Domnului.
În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunţi în zilele Praznicelor împărăteşti şi nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne (3 – 9 martie), în Săptămâna Luminată (29 aprilie – 5 mai), în perioada de la Crăciun pana la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie 2015) şi nici între 10 martie şi 28 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Paşti, în 24 – 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, între 1 si 15 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi între 14 noiembrie şi 24 decembrie, de postul Naşterii Domnului.
În acest an, Duminica Floriilor va fi pe 21 aprilie, iar Duminica Paştelui va fi pe 28 aprilie. Înălţarea Domnului va fi joi, pe 6 iunie, iar Rusaliile vor fi duminica, pe 16 iunie.
Adormirea Maicii Domnului este joi, pe 15 august, Sfântul Apostol Andrei va fi sărbătorit sâmbătă, pe 30 noiembrie, iar Crăciunul – Nașterea Domnului cade într-o zi de miercuri.
Sursa: crestinortodox.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
La data de 16 noiembrie este sărbătorită Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România. La 16 noiembrie 1972, la Paris, în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Conferinţei generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (desfăşurată între 17 oct.-21 nov 1972), statele membre ale UNESCO au adoptat Convenţia privind Protecţia Patrimoniului Mondial Cultural […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate18 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii23 de ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii