Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Zilele anului 2019 în care nu se pot organiza nunţi şi botezuri. Principalele perioade în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă nu v-aţi programat încă petrecerile din anul 2019 vă reamintim că, potrivit tradiţiei creştine, în perioada postului nu se pot organiza nunţi sau botezuri.

Iată, mai jos, principalele perioade din 2019 în care se ţine post şi în care sunt sărbători religioase, conform calendarului creştin ortodox:

Pe lângă zilele de miercuri şi vineri de peste an, în afara celor cu dezlegare, însemnate cu harţi, în 2016, credincioşii vor ţine post pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, între 11 martie si 27 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Pasti, între 24 si 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, între 1 si 14 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi intre 14 noiembrie şi 24 decembrie, pentru postul Naşterii Domnului.

În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunţi în zilele Praznicelor împărăteşti şi nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne (3 – 9 martie), în Săptămâna Luminată (29 aprilie – 5 mai), în perioada de la Crăciun pana la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie 2015) şi nici între 10 martie şi 28 aprilie, cu ocazia postului Sfintelor Paşti, în 24 – 28 iunie, pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, între 1 si 15 august, de postul Adormirii Maicii Domnului, pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pe 14 septembrie, de Înălţarea Sfintei Cruci şi între 14 noiembrie şi 24 decembrie, de postul Naşterii Domnului.

În acest an, Duminica Floriilor va fi pe 21 aprilie, iar Duminica Paştelui va fi pe 28 aprilie. Înălţarea Domnului va fi joi, pe 6 iunie, iar Rusaliile vor fi duminica, pe 16 iunie.

Adormirea Maicii Domnului este joi, pe 15 august, Sfântul Apostol Andrei va fi sărbătorit sâmbătă, pe 30 noiembrie, iar Crăciunul – Nașterea Domnului cade într-o zi de miercuri.

Sursa: crestinortodox.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea