Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ZILE LIBERE ȘI VACANȚE în 2014. Salariații mai au 7 zile libere care cad în timpul săptămânii de lucru. Calendarul vacanțelor pentru elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariații din România mai au până la sfârşitul anului 7 zile libere legale care cad în timpul săptămânii normale de lucru (luni – vineri), din cele 12 sărbători legale prevăzute de legislaţia muncii.

Zilele libere legale care au mai rămas sunt: 20 şi 21 aprilie (prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai (Ziua Muncii), 8 şi 9 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii), 15 august (Adormirea maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie (Ziua Naţională a României), 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun).

*Sunt propuse trei noi sărbători legale – 22 aprilie, 10 mai, 21 mai

Codul Muncii ar putea fi modificat astfel încât romanii să beneficieze de alte trei zile libere naţionale, în plus faţă de cele 12 existente deja. Există patru propuneri legislative în acest sens.

Două dintre aceste propuneri vizează declararea datei de 10 Mai ca zi liberă. Senatorul PNL Puiu Hasotti a depus la Senat, în acest sens, un proiect de act normativ care stabileşte că data de 10 Mai va fi sărbătoare naţională, şi nu 1 decembrie, aşa cum este în momentul de fată.

O altă propunere înregistrată în Senat vizează introducerea în Codul Muncii, ca sărbătoare legală, a zilei de 21 mai. Conform calendarului ortodox, aceasta este ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, care au contribuit semnificativ la răspândirea creştinismului.

Mai mult, Consiliul Economic şi Social a dat un aviz favorabil unui proiect de act normativ care instituie cea de-a treia zi de Paşte drept sărbătoare legală în care nu se lucrează.

*Calendarul vacanțelor pentru elevi

Vacanţa de primăvară este cuprinsă între 12 şi 22 aprilie, iar cursurile se vor desfăşura din 23 aprilie până pe 20 iunie.

Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 21 iunie, şi se va încheia duminică, 14 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea