Rămâi conectat

Actualitate

Ziarele rușești: „România, prima candidată pentru lovituri cu rachetele Kalibr ale Rusiei”

Publicat

în

Ziarele rușești: „România, prima candidată pentru lovituri cu rachetele Kalibr ale Rusiei”

Cotidianul rusesc Pravda scrie că România este prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr.

Cotidianul Pravda.ru lansează acuzații grave la adresa României. Jurnaliștii ruși scriu că țara noastră „este cea mai interesată de destabilizarea Transnistriei și își poate realiza visele de unire cu Moldova și poate rezolva problema ”separatismului transnistrian” cu ajutorul NATO”.

Pravda relatează despre exploziile care au avut loc în Transnistria și acuză Ucraina că ar dori destabilizarea situației de acolo, asta deși experții occidentali au declarat deja că aceasta este o tehnică adesea folosită de Rusia și că tocmai Kremlinul ar căuta un motiv pentru care ar putea invada Republica Moldova. Totuși, propaganda rusă nu are limite, așa că Pravda implică și România, citând chiar și ziarul românesc Adevărul pentru a părea credibili, dar prezentând articolul total distorsionat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rușii citează presa de la noi, dar distorsionează mesajul pentru a-și asigura propaganda
„Este probabil ca destabilizarea de către ucraineni să lucreze pentru unirea României cu Moldova. A existat ocazia de a rezolva problema unirii celor două țări de limbă română sub poveștile ”invaziei ruse”. Potrivit Adevărul, unirea celor doua țări ”ar fi trebuit sa aibă loc mai devreme, dar dorința moldovenilor și a conducerii lor de a avea un stat suveran, independent era de înțeles”.”, scrie Pravda.

Jurnaliștii ruși și-au continuat propaganda afirmând că România își dorește cu orice preț unirea cu Republica Moldova, iar acest lucru este posibil, deoarece partidul Maiei Sandu deține acum majoritatea în Parlamentul de la Chișinău.

”Toate acestea pentru a face din Moldova un teritoriu NATO și a permite intrarea imediată a trupelor NATO acolo pentru a o proteja”, citează Pravda din Adevărul. ”Adică nu va fi război, totul se va face într-un mod complet ”pașnic”.”, interpretează jurnaliștii ruși.

L-au citat și pe Vasile Dîncu

Au continuat citându-l pe ministrul nostru al Apărării, Vasile Dîncu.

„În acest context, asigurările ministrului român al Apărării, Vasile Dîncu, care a infirmat posibilitatea unui ”război” în Moldova, sunt destul de înțeles.

”Nu cred că există vreo posibilitate de război în Moldova, care, să vă reamintesc, este neutru din punct de vedere militar și politic”, a spus Dîncu într-un comunicat difuzat de postul local de televiziune Digi24. Marți, 26 aprilie, președintele Maia Sandu a declarat că este deschisă dialogului diplomatic pașnic.”, mai scrie cotidianul rus.

„Preşedintele a subliniat că Moldova nu intenţionează să blocheze Transnistria. Cu toate acestea, acțiunile recente vorbesc de la sine. Este vorba despre blocarea operațiunilor comerciale a celei mai mari fabrici metalurgice din Transnistria, și lipsa aprovizionării cu medicamente și alimente.”, mai scriu jurnaliștii ruși, încercând să lase impresia că atât Moldova cât și România ar fi interesate de destabilizarea situației din stânga Nistrului.

Declarație șocantă: România are nevoie de ”o ușoară aluzie” sub formă, de exemplu, a unui atac cu rachete și bombă
Într-un alt articol, Pravda.ru scrie că un atac cu rachetă asupra României ar putea ”raționa” țara noastră.

„România se pregătește să lovească Transnistria din Moldova. În același timp, românii îi vor regreta pe cei din urmă mai puțin decât polonezii și americanii din Ucraina. Cu toate acestea, un atac cu rachetă ar putea corecta ușor situația și ar putea răci ”capetele fierbinți”.”, această opinie a fost exprimată de politologul Yevgeny Satanovsky, citat de jurnaliștii ruși.

Potrivit acestuia, „România ar putea avea încă nevoie de Moldova în provocări geopolitice împotriva Rusiei, dar nu pot permite Moscovei să mențină un asemenea punct de sprijin precum Transnistria. Acest lucru este contrar conceptului de bază al dezmembrării și distrugerii Rusiei. Și aici nicio negociere nu va ajuta.”

Analistul rus nu s-a oprit cu declarațiile sale șocante și a susținut că țara noastră are nevoie de ”o ușoară aluzie” sub forma, de exemplu, a unui atac cu rachete și bombă asupra rafinăriilor de petrol și a infrastructurii neproducătoare de petrol din România, care lucrează cu forță și putere pentru a reumple combustibilul forțelor armate ucrainene, ar putea îmbunătăți oarecum problema.”

”Acest lucru ar oferi autorităților române posibilitatea de a începe să-și organizeze propria economie, în loc să se grăbească să dezvolte Moldova și, cu siguranță, să cucerească Transnistria. Un plus la aceasta ar putea fi ștergerea instalațiilor militare americane din România, care oricum sunt incluse în o listă a celor pe care Washingtonul a fost îndemnat să le elimine, readucând NATO la granițele de desfășurare a infrastructurii militare din 1997”, a conchis Satanovski.

Pravda: România, prima candidată pentru lovituri cu rachete Kalibr. O caută cu lumânarea
În ultimele zile Pravada a publicat mai multe astfel de articole în care acuză România că ar avea un interes ascuns în privința Moldovei. În majoritatea, jurnaliștii citează diverși analiști politici ruși, susținători ai regimului Putin. AICI, spre exemplu, cotidianul Pravda scrie că: ”Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”.

Unde poate lovi Rusia logistica și bazele militare ale Occidentului? ”Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo”, susține jurnalista Liuba Lulko.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Judecătorul Cristi Danileț, exclus a doua oară din magistratură: CSM l-a sancționat pentru activitate politică

Publicat

în

Judecătorul Cristi Danileț, exclus a doua oară din magistratură: CSM l-a sancționat pentru activitate politică

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM l-a sancționat pentru a treia oară pe judecătorul Cristi Danileț, a doua oară cu excluderea din magistratură. Danileț a fost exclus din magistratură pentru activitate politică interzisă magistraților.

MINUTA:

„Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

Elit - Gustul Desăvârșit

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii în totalitate a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| TRAGEDIE la Buzău: Un parașutist de 38 de ani, de la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, a murit în timpul unui exercițiu

Publicat

în

TRAGEDIE la Buzău: Un parașutist de 38 de ani, de la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, a murit în timpul unui exercițiu

Un parașutist a murit miercuri, 25 mai, la Buzău. Este vorba despre căpitanul Cosmin Constantin Scorțea. Ministrul Apărării a anunțat că accidentul a avut loc în jur de ora 14.00. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

„Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa!

Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, a spus Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pe pagina lui de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2022, proba la Limbă şi comunicare: Ce au avut de rezolvat elevii

Publicat

în

SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2022, proba la Limbă şi comunicare: Ce au avut de rezolvat elevii

Subiectele și baremele la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a au fost publicate, pentru proba la Limbă și comunicare. Testarea de 60 de minute are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar verifică și nivelul pierderilor generate în pandemie.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a: proba la Limbă și comunicare este programată pe 25 mai, iar la Matematică și Științe ale naturii pe 26 mai 2022.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte.

Elit - Gustul Desăvârșit

SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE

CLICK AICI PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 1 – ENGLEZĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 2 – ENGLEZĂ

CLICK AICI PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 1 – GERMANĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 2 – GERMANĂ

CLICK AICI PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 1 – FRANCEZĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTE Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, LA LIMBĂ ȘI COMUNICARE, TEST 2 – FRANCEZĂ

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Potrivit manualului de practici pentru școli, în fiecare clasă, elevii vor fi așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Distribuirea testelor se va face controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 etc., până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze, se arată în document.

Algoritmul administrării textelor scrise urmărește distribuirea simultană și controlată a celor două variante de teste pentru fiecare evaluare națională, în fiecare clasă testată, din fiecare școală care are elevi în clasa a VI-a.

La expirarea timpului de lucru, testele vor fi recuperate și sortate în ordinea distribuirii lor pe fiecare clasă și organizate în pachete. Pachetele astfel constituite vor fi aduse la Comisia de organizare și de administrare a EN-2022 din unitatea de învățământ.

Eventualii elevi întârziați vor fi conduși de către asistent într-o altă sală de clasă, unde pot fi supravegheați. În cazul în care un elev a lipsit la o zi de testare, dar a venit la următoarele, va participa în continuare la testare, în mod obișnuit, se arată în document. Se urmărește implicarea tuturor elevilor în EN-2022, în condiții comparabile de administrare.

La eventualele întrebări ale elevilor, li se sugerează să citească încă o dată cerințele cu atenție. Administratorul testului este rugat să noteze eventualele întrebări ale elevilor în raportul testării și să le reproducă în Raportul Administratorului de test.

Amintim că Sorin Cîmpeanu spunea într-o dezbatere organizată de Edupedu.ro, în luna septembrie 2021, că Evaluările Naționale din anul școlar 2021-2022 vor fi standardizate și corectarea va fi făcută computerizat: „Va trebui însă să derulăm foarte repede acest proces, va trebui să achiziționăm și echipamentele și va trebui să formăm și cadrele didactice pentru aceste evaluări online, asumate într-adevăr pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a. Asumate și la nivel de proiect pilot pentru examenul de Bacalaureat, pilot însemnând evaluarea din cel puțin un liceu în fiecare județ”.

Iată ce spunea Radu Szekely, consilierul ministrului Educației, în luna ianuarie a acestui an despre evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a: „Evaluările de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt deja standardizate. Itemii care sunt folosiți sunt itemi care evaluează specific niște competențe foarte bine descrise. Profesorii primesc în baremul de corectare o descriere a acestor competențe și scopul acestor evaluări tocmai acesta a fost: să realizeze o evaluare standardizată și să sprijine profesorul, învățătorul în elaborarea inclusiv a activităților de învățare remedială. Nu s-a realizat neapărat acest lucru, însă instrumentul există. Trebuie să reglăm procesul, pentru că de multe ori, instrumentele se pun la dispoziție, însă implementare are de suferit. Într-adevăr, și aici, implementarea a avut de suferit.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare