Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ZERO paturi libere la ATI în județul Alba: DOAR CINCI locuri libere pe țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest moment, nu mai există niciun pat ATI liber în județul Alba, din cauza exploziei cazurilor de COVID-19, așa cum a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pentru ziarulunirea.ro

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, că la nivel naţional sunt 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre acestea cinci fiind libere. În acest moment sunt disponibile trei locuri în Bucureşti şi câte unul în Vrancea şi Galaţi.

”În data de 29 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, scrie News.ro.

Sursa citată a precizat că la nivel naţional sunt libere 5 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

La acest moment, în Bucureşti sunt 3 paturi libere şi câte unul în Galaţi şi Vrancea.

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 10.826 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.561 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 207 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.320 de pacienţi cu COVID-19. 310 copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO ”Păștenii” de la Vinerea, obicei vechi păstrat cu sfințenie din anul 1946: Vinul și pâinea, duse la Biserică de localnicii de 60 de ani, îmbrăcați în costume populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii” de la Vinerea, obicei vechi păstrat cu sfințenie din anul 1946: Vinul și pâinea, duse la Biserică de localnicii de 60 de ani, îmbrăcați în costume populare Zeci de persoane din Vinerea au participat în Joia Mare, 2 mai 2024, la o procesiune și la un ceremonial religios care datează din 1946, an în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea