ZERO cazuri de infectare cu Omicron până în acest moment, în județul Alba. Alexandru Sinea: „Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ”
ZERO cazuri de infectare cu Omicron până în acest moment, în județul Alba. Alexandru Sinea: „Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ”
Județul Alba este încă neatins de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, deși transmiterea comunitară devine o realitate din ce în ce mai sumbră în țara noastră.
Potrivit lui Alexandru Sinea, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, până acum nu a fost confirmat nici un caz de infectare cu Omicron în județul nostru.
„Stabilirea unei variante sau al altei variante se poate face doar într-un laborator de genetică moleculară, în cadrul unei proceduri de secvențiere. Județul Alba a trimis mai multe probe care se încadrau, conform condițiilor de eligibilitate.
Vorbim aici de: caz confirmat prin PCR, persoană vaccinată, persoană internată în spital și persoană întoarsă din străinătate, cu istoric de călătorie. Acestea erau condițiile are trebuiau cumulativ să fie îndeplinite pentru a trimite o probă la secvențiere.
Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ la tulpina Omicron, astfel încât la acest moment avem în județul Alba puține persoane internate, care ar putea să fie eligibile, precum și INSP a declarat ca omicron variantă dominantă, deci avem o răspândire comunitară la nivelul țării, în ceea ce privește această variantă.” a declarat Alexandru Sinea, pentru ziarulunirea.ro
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că deocamdată Omicron în România are o transmitere sporadică, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa, potrivit Mediafax.
„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în perioada următoare, adică în următoarele 1 – 2 săptămâni să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății.
Două dintre semnele tipice pentru varianta Omicron
Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron , Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime și transpirații abundente în timpul nopții.
Bineînțeles, și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de astenie, dureri, musculare, mialgii, febra și câteodată un sindrom digestiv, un sindrom diareic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată