Rămâi conectat

Actualitate

ZERO cazuri de infectare cu Omicron până în acest moment, în județul Alba. Alexandru Sinea: „Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

ZERO cazuri de infectare cu Omicron până în acest moment, în județul Alba. Alexandru Sinea: „Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ”

Județul Alba este încă neatins de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, deși transmiterea comunitară devine o realitate din ce în ce mai sumbră în țara noastră.

Potrivit lui Alexandru Sinea, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, până acum nu a fost confirmat nici un caz de infectare cu Omicron în județul nostru.

„Stabilirea unei variante sau al altei variante se poate face doar într-un laborator de genetică moleculară, în cadrul unei proceduri de secvențiere. Județul Alba a trimis mai multe probe care se încadrau, conform condițiilor de eligibilitate.

Vorbim aici de: caz confirmat prin PCR, persoană vaccinată, persoană internată în spital și persoană întoarsă din străinătate, cu istoric de călătorie. Acestea erau condițiile are trebuiau cumulativ să fie îndeplinite pentru a trimite o probă la secvențiere.

Toate probele trimise până acum au avut rezultat negativ la tulpina Omicron, astfel încât la acest moment avem în județul Alba puține persoane internate, care ar putea să fie eligibile, precum și INSP a declarat ca omicron variantă dominantă, deci avem o răspândire comunitară la nivelul țării, în ceea ce privește această variantă.” a declarat Alexandru Sinea, pentru ziarulunirea.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că deocamdată Omicron în România are o transmitere sporadică, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa, potrivit Mediafax.

„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în perioada următoare, adică în următoarele 1 – 2 săptămâni să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății.

Două dintre semnele tipice pentru varianta Omicron

Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron , Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime și transpirații abundente în timpul nopții.

Bineînțeles, și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de astenie, dureri, musculare, mialgii, febra și câteodată un sindrom digestiv, un sindrom diareic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea