Rămâi conectat

Actualitate

Zelenski, despre rezultatul războiului din Ucraina: „Este posibil ca Rusia să fi început al treilea război mondial”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zelenski, despre rezultatul războiului din Ucraina: „Este posibil ca Rusia să fi început al treilea război mondial”

Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului NBC News.

Citește și: FOTO| Podul jucăriilor dintre România și Ucraina: Voluntarii și polițiștii români de frontieră readuc zâmbetul pe chipul copiilor ucraineni refugiați 

Rezultatul invaziei preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global, a declarat Zelenski pentru Lester Holt, prezentatorul emisiunii „NBC Nightly News”, când a fost întrebat dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca, informează Mediafax.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial… nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el, potrivit NBC News.

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizaţie”.

Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forţele ruseşti vor cuceri oraşele, inclusiv capitala Kiev. Forţele ruseşti pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor, a spus el.

Zelenski a ţinut miercuri un discurs în faţa ambelor camere ale Congresului, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. El a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Biden a anunţat miercuri un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă preşedintele a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicţie aeriană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea