Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zeci de transportatori protestează din nou, pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș, față de scumpirea RCA

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de autocamioane merg cu viteză redusă pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș, în semn de protest faţă de scumpirea RCA, iar traficul se desfășoară cu mare dificultate. 

protest RCA01Transportatorii se manifestă zgomotos, claxonând în semn de protest față de scumpirea RCA, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeș, iar ceilalți circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulația desfășurându-se astfel cu dificultate.

Pe acest tronson, marțea trecută (n.a. pentru că luni a fost sărbătoare și zi liberă – Sfânta Maria Mare) a avut loc un alt protest.

Președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga, a afirmat că pe tronsonul Alba Iulia – Sebeș, la ora 11.00, traficul rutier este îngreunat, din cauza protestului, iar transportatorii vor împărți șoferilor pe care îi întâlnesc afișe cu mesajul ”Protestez RCA”.

”Îi informăm că în fiecare luni, între orele 10.00 și 12.00, circulăm cu viteză redusă pentru că suntem nemulțumiți de această scumpire”, a spus Dumitru Blaga.

Secretarul general al Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Mircea Matei, a spus că astfel de manifestări vor continua ”până când Guvernul conștientizează că la conducerea ASF-ului se află niște ticăloși”.

”Ne menținem poziția și o să ne manifestăm până când cei din guvern vor înțelege că la conducerea ASF-ului sunt niște ticăloși. Deci îmi asum responsabilitatea la ceea ce spun acum. Protestăm până când guvernul va conștientiza că la conducerea acestei instituții se află niște ticăloși. Sunt zeci de transportatori care protestează. Se circulă cu viteză redusă: 30-40 km/h. (n.a. acestea) Sunt doar semnale de alarmă. Sunt pași premergători protestului național. Se împart afișe cu mesajul ”Protestez RCA” pentru ca oamenii să conștientizeze (n.a. scumpirea), pentru că mulți nu știu și o să afle când își plătesc polița de asigurare. Vreau să vă spun că reacția este foarte pozitivă din partea oamenilor (n.a. șoferilor). Acestea se înmânează conducătorilor din trafic pentru a-i forma și pentru a conștientiza ceea ce se întâmplă”, a spus Mircea Matei.

Pe tronsonul Alba Iulia – Sebeș s-a circulat, în ultima perioadă, cu mare dificultate. La unele ore ale zilei distanța de 15 kilometri se parcurgea în o oră, din cauza coloanelor de mașini care se formau pe acest tronson.

Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Totodatã, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea