Rămâi conectat

Ştirea zilei

ZECI de spitale intră în lupta cu COVID -19: România se pregătește de ce e mai RĂU. Situația în Alba

Publicat

în

Decizie de ultimă oră a Ministrului Nelu Tătaru, care a semnat o dispoziție de ultimă oră. România se pregăteşte de un val mare de bolnavi de COVID-19, motiv pentru care numărul spitalelor care vor lupta cu această boală crește la 29, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial (MOf).

Cele 29 de spitale vor interna bolnavii după ce capacitatea marilor spitalelor din linia întâi va fi depășită, ceea ce este pe cale să se întâmple în zielele următoare. Este vorba despre spitalele de boli infecţioase din marile centre universitare şi Spitalul Judeţean Suceava. A fost introdus şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Pentru faza a doua, erau pregătite opt spitale, însă numărul acesta a fost crescut la 29.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sunt, în majoritate, spitale de pneumologie, cu sistem pavilionar. Au fost introduse şi secţii de boli infecţioase ale unor spitale judeţene, după cum urmează:

1. Alba – Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – secţia de boli infecţioase

2. Alba – Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

3. Alba – Spitalul Orăşenesc Abrud

4. Argeş – Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung

5. Argeş – Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iaşului

6. Bucureşti – Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“

7. Bucureşti – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ Bucureşti – Formaţiunea medicală de tratament ROL2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ din Otopeni

8. Braşov – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov

9. Braşov – Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov (corp central)

10. Braşov – Spitalul General CF Braşov

11. Cluj – Spitalul „Leon Daniello“ de Pneumologie

12. Constanţa – Secţia exterioară Agigea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

13. Constanţa – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

14. Constanţa – Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu“ Constanţa – Sistem medical modular de izolare şi tratament. Tabără de izolare şi carantinare COVID-19

15. Dolj – Spitalului Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu“ Băileşti – Compartimentul de boli infecţioase

16. Dolj – Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti“ Dăbuleni – Compartimentul de Boli Infecţioase Bechet

17. Iaşi – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi

18. Galaţi – Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi

19. Galaţi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva“ Galaţi

20. Gorj – Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu – secţia de boli infecţioase

21. Hunedoara – Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – secţia de boli infecţioase

22. Mehedinţi – Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin –- secţia de boli infecţioase

23. Mureş – Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş

24. Olt – Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – secţia de boli infecţioase

25. Prahova – Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – secţia de boli infecţioase adulţi, secţia de boli infecţioase copii şi secţia de pneumologie

26. Satu Mare – Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

27. Sibiu – Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

28. Vâlcea – Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – secţia de boli infecţioase

29. Vâlcea – Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu“ Mihăeşti.

Aceste spitale pot funcţiona şi ca spital-suport, tratând patologii asociate la pacienţii COVID-19.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Publicat

în

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Noua sală de sport din comuna Daia Română este aproape gata să-și deschidă porțile. Investiția în valoare de peste 7.5 milioane de lei, făcută prin Compania Națională de Investiții, a fost terminată, urmând ca în cel mai scurt timp să fie făcută recepția lucrării.

Sala de sport este dimensionată pentru suprafață sportivă – joc basket, tenis, volei, cu suprafață de garda aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătură directă cu zona de foyer.

Terenul de sport este dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structura. De semenea se pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitarte din jurul suprafeței sportive sunt protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității Daia Română printre care și:

-Menținerea stării de sănătate
-Evoluția corectă și armonioasă a organismului
-Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
-Formarea obișnuințelor de exersare independența a exercițiilor de educație fizică
-Educarea sociabilității, colaborării, a spiritului de ordine și acțiune, având la baza respectarea unui sistem de reguli
-Formarea și stimularea activităților intelectuale
-Formarea și stimularea capacității de școlarizare
-Formarea și dezvoltarea calităților morale
-Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială

SPAȚIILE INTERIOARE

PARTER

Teren sport – 754 mp
Foyer – 50 mp
Prim ajutor – 11.5 mp
Depozitare material didactic – 12.0 mp
Vestiar antrenori/profesori – 16.5 mp
Vestiar fete – 63.0 mp
Vestiar băieți – 63.0 mp
Oficiu – 3.0 mp
Hol distribuție – 23.8 mp

ETAJ

Spațiu distribuție (inclusiv zona de bar/ cafetărie)– 82.0 mp
Tribună 102 locuri – 54.6 mp
Grup sanitar – 23.0 mp
Camera tablou electric general – 4.5 mp
Vestiar mecanic – 6.0 mp
Centrală ventilație – 36.5 mp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Publicat

în

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Publicat

în

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.

Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare