Rămâi conectat

Actualitate

Zeci de pietoni indisciplinați, amendați de polițiștii din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

campanie pietoni7Joi, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pe raza municipiilor şi oraşelor judeţului, acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, “poliţiştii au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.820 lei, pentru încălcări ale prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 79 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi 18 conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor angajaţi în traversare, pe trecerea de pietoni. Cei 18 conducători auto au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale şi le-au fost reţinute permisele de conducere.”

IPJ Alba reamintește pietonilor:

–     Sunteţi obligaţi să vă deplasaţi numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavoastră de mers.

–  Sunteţi obligaţi să traversaţi drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.

– Sunteţi obligaţi să traversaţi doar pe culoarea verde a semaforului electric


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea