Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zece inculpați din gruparea specializată în trafic de substanțe psihoactive, arestați de Tribunalul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zece inculpați din gruparea specializată în trafic de substanțe psihoactive au fost arestați, joi, pentru o perioadă de 30 de zile, de Tribunalul Alba, care a admis propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă fiind atacată cu contestaţie de către inculpaţi. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

”În data de 24 martie, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpaţilor  O.C., R.A.D., M. A. O., P. M. S., A. I. – G., M. C. V., D. G. V. A., B.A. D., C. S. şi M. C. M. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.03.2016, până la data de 22.04.2016 inclusiv”, se arată în comunicatul remis, joi, de Tribunalul Alba.

Poliţiştii BCCO Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. Alba Iulia au efectuat, miercuri, 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv, 74 de persoane fiind audiate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanțelor cu efecte psihoactive.

Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obținerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea