Rămâi conectat

Actualitate

Zăcământul de gaze de la Buzău, cea mai mare descoperire de hidrocarburi a statului român din ultimii 30 de ani, va fi pus în exploatare peste 2-3 ani

Publicat

în

Noul zăcământ de gaze de la Buzău, care conține în principal țiței ușor, va fi pus în exploatare în 2020-2021. Sondele pentru evaluarea acestei descoperiri au fost proiectate.

Directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat, miercuri, la Mediaș, în cadrul unei conferințe de presă că descoperirea de la Caragele, anunțată acum câțiva ani de zile, este mult mai adâncă decât zăcământul comercial aflat în producție de zece ani.

”Descoperirea Caragele anunțată acum câțiva ani de zile nu face parte  din zăcământul comercial Caragele. Nu se află la nivelul izobatic al zăcământului comercial Caragele, este mult mai adâncă, nu a intrat acea descoperire în exploatare. În momentul de față am finalizat evaluările, am proiectat sondele pentru evaluarea acestei descoperiri și în trimestrul IV și în cursul anului 2019 o să forăm probabil 6 până la 8 sonde pentru evaluarea potențialului mărimii concrete ale acelei descoperiri. Sondele sunt foarte adânci, peste 4.000 de metri, sunt dificile și sperăm ca la sfârșitul anului viitor să fie îndeplinit programul de execuție al acesteia (…) (N.r. Noul zăcământ) E mai adânc cu peste 1.000 de metri şi urmează a fi, anticipez, pus în exploatare undeva în 2020-2021”, a spus  Dumitru Gheorghe Rotar.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a precizat că în noul zăcământ se presupune că sunt doar gaze naturale și este nevoie de o infrastructură deosebită pentru ”separarea a fracţiei lichide de cea gazoasă”. În noua descoperire se află, în principal, țiței ușor.

Vechiul zăcământ comercial de la Caragele, aflat în producție de peste 10 ani, a produs circa 700 de milioane de metri cubi de gaz.

”În momentul de față desfășurăm investiții care înseamnă colectoare, legări de sonde, care au fost forate în acest an și în anii precedent, astfel încât la sfârșitul anului anticipăm undeva triplarea producției zilnice în zăcământul comercial Caragele. O să fie la peste 1,5 milioane de metri cubi, pe zi, în zăcământul comercial Caragele”, a mai spus  Dumitru Gheorghe Rotar.

Publicitate

Actualitate

OFICIAL| Date INSP: Câți români s-au infectat cu coronavirus după vaccinarea cu PRIMA DOZĂ

Publicat

în

OFICIAL| Date INSP: Câți români s-au infectat cu coronavirus după vaccinarea cu PRIMA DOZĂ

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID până la 31 iulie, 23.784 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze.

Acestea reprezintă 0,47% din totalul persoanelor care au primit prima doză de vaccin.

„În perioada 27 decembrie 2020 – 31 iulie 2021, la un număr de 497 persoane (2,09% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării”, transmis INSP.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit sursei citate, în acelaşi interval de timp, 5.354 persoane, reprezentând 0,11% din totalul celor vaccinate cu doza a doua, au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre acestea, în cazul a 113 (2,11% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. „Niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării”, indică INSP.

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Publicat

în

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare