Rămâi conectat

Actualitate

Zăcământul de gaze de la Buzău, cea mai mare descoperire de hidrocarburi a statului român din ultimii 30 de ani, va fi pus în exploatare peste 2-3 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul zăcământ de gaze de la Buzău, care conține în principal țiței ușor, va fi pus în exploatare în 2020-2021. Sondele pentru evaluarea acestei descoperiri au fost proiectate.

Directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat, miercuri, la Mediaș, în cadrul unei conferințe de presă că descoperirea de la Caragele, anunțată acum câțiva ani de zile, este mult mai adâncă decât zăcământul comercial aflat în producție de zece ani.

”Descoperirea Caragele anunțată acum câțiva ani de zile nu face parte  din zăcământul comercial Caragele. Nu se află la nivelul izobatic al zăcământului comercial Caragele, este mult mai adâncă, nu a intrat acea descoperire în exploatare. În momentul de față am finalizat evaluările, am proiectat sondele pentru evaluarea acestei descoperiri și în trimestrul IV și în cursul anului 2019 o să forăm probabil 6 până la 8 sonde pentru evaluarea potențialului mărimii concrete ale acelei descoperiri. Sondele sunt foarte adânci, peste 4.000 de metri, sunt dificile și sperăm ca la sfârșitul anului viitor să fie îndeplinit programul de execuție al acesteia (…) (N.r. Noul zăcământ) E mai adânc cu peste 1.000 de metri şi urmează a fi, anticipez, pus în exploatare undeva în 2020-2021”, a spus  Dumitru Gheorghe Rotar.

Acesta a precizat că în noul zăcământ se presupune că sunt doar gaze naturale și este nevoie de o infrastructură deosebită pentru ”separarea a fracţiei lichide de cea gazoasă”. În noua descoperire se află, în principal, țiței ușor.

Vechiul zăcământ comercial de la Caragele, aflat în producție de peste 10 ani, a produs circa 700 de milioane de metri cubi de gaz.

”În momentul de față desfășurăm investiții care înseamnă colectoare, legări de sonde, care au fost forate în acest an și în anii precedent, astfel încât la sfârșitul anului anticipăm undeva triplarea producției zilnice în zăcământul comercial Caragele. O să fie la peste 1,5 milioane de metri cubi, pe zi, în zăcământul comercial Caragele”, a mai spus  Dumitru Gheorghe Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea