Rămâi conectat

Curier Județean

Workshop inedit la muzeul din Sebeș, în luna august: „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Workshop inedit la muzeul din Sebeș, în luna august: „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, organizează, în perioada 9-18 august 2021, în grădina muzeului din Sebeș, prima ediție a workshop-ului „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”.

Evenimentul se va desfășura sub forma unui curs practic și va avea ca principal obiectiv familiarizarea participanților cu principiile, materialele și tehnicile de lucru specifice restaurării și conservării pietrei, un material care, deși pare durabil, se dovedește a fi extrem de vulnerabil ca urmare a acțiunii factorilor de mediu și a activităților antropice.

Atelierul de lucru se adresează, în special, tinerilor, elevi de liceu și studenți, dar și altor categorii de public, care doresc să se inițieze în tainele unei ocupații care are un rol important în eforturile depuse pentru prezervarea Patrimoniului Cultural Național. Pe durata workshop-ului participanții vor beneficia de pregătire teoretică și practică, asigurate de specialiști și de experți în domeniu, care activează în instituțiile organizatoare și partenere, precum și în sectorul privat, urmând a lua parte și la restaurarea și conservarea unor monumente litice din patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Îi invităm pe cei interesați să participe la acest workshop să trimită, până în data de 2 august 2021, o succintă prezentare a activității lor profesionale sau/și de voluntariat, la una dintre adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected]. Datorită faptului că numărul de locuri disponibile este limitat, selecția participanților se va face de către organizatori, în baza documentului solicitat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea