Rămâi conectat

Politică Administrație

Winner’s Club Țălnar vrea o extindere de aproape 2 hectare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate în ședința extraordinară de mâine solicitarea Winner’s Club Țălnar de extindere a bazei sportive.

Este vorba despre amenajarea și modernizarea căilor de acces spre obiectivele incluse în complex, realizarea unei incinte de parcare pentru 22 autovehicule în cadrul terenului aflat în studiu (în afara celor 18 locuri de parcare propuse la iniţiativa Primăriei Municipiului Alba Iulia în zona accesului în club), separarea fluxurilor de acces carosabil uşor faţă de aleile pietonale și crearea acceselor facile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Suprafaţa de teren în studiu este de 26.800,00 mp iar suprafaţa de teren aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Alba lulia, obiect al Contractului de Asociere – 9.506 mp.

SC Winner’s Club Țălnar solicită aprobarea PUZ-ului în vederea obţinerii avizului Ministerului Culturii – Direcţia patrimoniului cultural – Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice.

Obiectivul PUZ-ului este ”revitalizarea spaţiului aferent Bastionului Carol din Cetatea Alba Carolina prin dezvoltarea funcţiei turistice a obiectivului existent, integrarea într-un circuit al turismului specializat pe domeniul sportiv, dar nu numai, reabilitarea construcţiilor existente pe principiile ecologice ale ”caselor verzi”, extinderea pe aceleaşi principii cu noi obiecte a bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar”.

În raportul de specialitate se precizează că revitalizarea spaţiului prin dezvoltarea potenţialului turistic al zonei presupune completarea funcţiunii de bază sportive cu funcţiunea de cazare a sportivilor şi turiştilor în structura clasificată la nivel de 4 stele – unitate de cazare de 21 camere, includerea serviciilor de spa şi welness în complexul propus al unei unităţi de alimentaţie pentru sportivii cazaţi (clasificată la aceeaşi categorie de 4 stele) iar reabilitarea pe principii ecologice a întregului obiectiv presupune realizarea construcţiilor ce vor avea nivelul de călcare sub cota terenului natural şi vor fi în întregime acoperite cu terase curbe înierbate, astfel încât de ia nivelul străzii va fi vizibil un peisaj uşor ondulat, colinar, cu vegetaţie joasă în dreptul aleilor de acces şi parcărilor.

”Proiectul îşi propune să promoveze eficient aplicarea principiilor ecologice în construcţii, astfel construcţiile existente şi propuse vor respecta principiul „caselor verzi” fiind realizate din materiale de construcţie ecologice, izolate şi cu consum redus de energie pentru protejarea mediului. Se propune de asemenea reabilitarea volumetrica și funcţională a spaţiului prin modelarea terenului ca un amplu spaţiu verde înconjurător al terenurilor de sport”, precizează arhitectul care a întocmit documentația.

În şedinţa Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică din data de 17 iulie 2012 s-a primit aviz favorabil, iar în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism din data de 19 iunie 2012, s-a primit aviz favorabil cu condiţia ca înălțimea maximă peste zidurile cetății să nu depășească 0,65 m peste coronament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea