Rămâi conectat

Ştirea zilei

Weekend-uri cu salve de tun, paradă cu făclii și reenactment antic în Cetatea Alba Carolina pe toată durata sezonului turistic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Programul pentru perioada 2-4 mai

Sezonul turistic aduce în Cetatea Alba Carolina un nou șir de spectacole. La fiecare sfârșit de săptămână Primăria municipiului Alba Iulia oferă localnicilor și turiștilor binecunoscutele deja spectacole de schimb de gardă precum și spectacolele de reenactment antic.

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului vor însufleți cele mai autentice personaje antice în spectacole și demonstrații militare. Reprezentatiile de factură dacă si romană sunt realizate cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Pentru a da o notă de inedit și pentru a pune în valoare imaginea fortificației Vauban, ceremonialul schimbului de gardă se va desfășura și seara. Astfel, turiștii care ajung în Cetate după-amiaza și aleg să înnopteze la Alba Iulia se vor putea delecta cu salve de tun și parada cu faclii a Gărzii Cetății Alba Carolina.

Programul weekend-ului 2-4 mai 2014 este:

*Vineri 2 mai

ora 19.00 – Prezentare de arme și tehnici de luptă – Legiunea XIII Gemina Apulum și Lupii Apoulonului (Muzeul Național al Unirii – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 21.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu torțe – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

*Sâmbată 3 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu defilare – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 22.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a – esplanada Obelisc)

*Duminică 4 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

Aceste spectacole vor avea caracter de permanență în weekend până la sfârșitul lunii septembrie. Programul exact și complet, precum și traseul de desfășurare al spectacolelor va fi comunicat săptămâna viitoare”, precizează reprezentanții administrației locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea