Weekend-uri cu salve de tun, paradă cu făclii și reenactment antic în Cetatea Alba Carolina pe toată durata sezonului turistic

Paul Voicu - Primar 2020

*Programul pentru perioada 2-4 mai

Sezonul turistic aduce în Cetatea Alba Carolina un nou șir de spectacole. La fiecare sfârșit de săptămână Primăria municipiului Alba Iulia oferă localnicilor și turiștilor binecunoscutele deja spectacole de schimb de gardă precum și spectacolele de reenactment antic.

ELIT

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului vor însufleți cele mai autentice personaje antice în spectacole și demonstrații militare. Reprezentatiile de factură dacă si romană sunt realizate cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Pentru a da o notă de inedit și pentru a pune în valoare imaginea fortificației Vauban, ceremonialul schimbului de gardă se va desfășura și seara. Astfel, turiștii care ajung în Cetate după-amiaza și aleg să înnopteze la Alba Iulia se vor putea delecta cu salve de tun și parada cu faclii a Gărzii Cetății Alba Carolina.

Mihail David - 2020

Programul weekend-ului 2-4 mai 2014 este:

*Vineri 2 mai

ora 19.00 – Prezentare de arme și tehnici de luptă – Legiunea XIII Gemina Apulum și Lupii Apoulonului (Muzeul Național al Unirii – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 21.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu torțe – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

*Sâmbată 3 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu defilare – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 22.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a – esplanada Obelisc)

*Duminică 4 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

Aceste spectacole vor avea caracter de permanență în weekend până la sfârșitul lunii septembrie. Programul exact și complet, precum și traseul de desfășurare al spectacolelor va fi comunicat săptămâna viitoare”, precizează reprezentanții administrației locale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Semeon 2 mai 2014 at 7:07

PS – historical reenactment: a educational or entertainment activity in which people follow a plan to recreate aspects of a historical event or period.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...