Rămâi conectat

Actualitate

Weekend plin pentru pompierii militari – intervenții salvatoare la Alba Iulia, Sebeș, Blaj și Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii Militari din cadrul ISU Alba au intervenit pe parcursul weekendului pentru stingerea a 4 incendii la Alba Iulia, Sebeș, Blaj și pentru descarcerarea unei victime rămase captive între fiarele contorsionate ale unui autoturism accidentat la Aiud.

„1. Garda de intervenţie Blaj a fost solicitată în data de 23.02.2013, la ora 10.51, să intervină în municipiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui M.A. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii aproximativ 20 de minute. În incendiu au ars contorul electric, parţial instalaţia electrică şi aproximativ 4 mp de izolaţie termică din polistiren. Pagubele produse se ridică la circa 7.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 700.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un contor electric defect.

2. Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină în aceiaşi zi, la ora 14.04, în loc. Şeuşa, com. Ciugud pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale (grajd), proprietatea lui C.O. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii aproximativ 25 de minute. În incendiu a ars adăpostul de animale confecţionat din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 16 mp. Pagubele produse se ridică la circa 7.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 1.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

3. Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină în aceiaşi zi, la ora 20.45, pe şoseaua de centură a municipiului pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii aproximativ 20 de minute. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă fumatul în locuri nepermise.

4. Garda de intervenţie Sebeş a fost solicitată în acesta dimineaţă, la ora 07.41, să intervină în municipiu, pe str. Călăraşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o biroul unei societăţi comerciale . Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii aproximativ 15 de minute. În incendiu au ars documente, o casă de marcat şi un calculator. Pagubele produse se ridică la circa 4.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 20.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzit.

5. SMURD Aiud a fost solicitat să intervină pe DN 1, între Aiud şi Teiuş la un accident rutier, produs între două autoturisme. În urma accidentului o persoană a fost rănită. Pompierii miitari au intervenit cu o autospecială de descarcerare, în cooperare cu Serviciul de Ambuanţă Aiud pentru scoaterea persoanei rămase captive între fiarele contorsionate ale maşinii, pentru acordarea primului ajutor medical calificat şi transportarea acesteia la spital”, se arată în comunicatul de presă al ISU Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea