Vremuri grele: Metoda prin care pot economisi și cei cu venituri foarte mici
Vremuri grele: Metoda prin care pot economisi și cei cu venituri foarte mici
Cu o inflație încă uriașă și o explozie a prețurilor la alimente, mulți români se tem că ce e mai rău abia acum urmează iar o posibilă criză la face și mai dificil nivelul de trai.
În acest sens revine în discuție importanța unor economii, fie ele cât de mici. Orice economie va ajuta la trecerea mai ușor printr-o criză. Desigur, pentru românii cu venituri mici și foarte mici a pune bani deoparte reprezintă o adevărată provocare.
Profesorul de economie Cristian Năsulea, în emisiunea ”D`Economic News” realizată de Alex Vlădescu la DCNewsTV, a explicat importanța economiilor și a oferit un pont interesant prin care și cei cu venituri foarte mici pot economisi.
„Trebuie să înțelegem că situația economică actuală e departe de a fi ideală și să încercăm să ne comportăm mult mai rezonabil și prevăzător. Există modele de economisire cu 30% din venituri pe care ar trebui să-i punem deoparte indiferent cât de mici ar fi veniturile. Și mult mai multă chibzuință atunci când cheltuim.
Acestea sunt mult mai importante acum deoarece ne aflăm în fața unei situații în care există riscul să ne trezim fără loc de muncă pentru o perioadă de timp sau cu niște costuri mult mai mari pentru anumite categorii de produse. Nu ar trebui să ne bazăm pe nimeni care să vină și să ne salveze. Trebuie să fim pregătiți să rezistăm unei perioade care probabil nu va fi foarte lungă, în care lucrurile nu vor merge foarte bine, dar trebuie să ne descurcăm.
Economisirea în cash în momentul în care e o inflație atât de mare nu e neapărat o idee foarte bună. Din fericire românii înțeleg deja că moneda națională înțeleg că nu e cea mai bună opțiune mereu și economisesc și în valută. Dar în afară de asta s-ar putea să fie momentul să ne gândim și la alt tip de economisire. Pentru persoane de exemplu cu venituri foarte mici recomandarea mea este să economisească în produse cu termen de valabilitate foarte îndelungat, în așa fel încât să știe că au o rezervă substanțială de produse de maximă necesitate pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Astfel nu vor mai cheltui bani atunci. Și asta e o formă de economisire, foarte bună în situații ca cea în care ne aflăm acum”, a precizat profesorul de economie Cristian Năsulea, în emisiunea ”D`Economic News”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii23 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ