Vremuri grele: Metoda prin care pot economisi și cei cu venituri foarte mici
Vremuri grele: Metoda prin care pot economisi și cei cu venituri foarte mici
Cu o inflație încă uriașă și o explozie a prețurilor la alimente, mulți români se tem că ce e mai rău abia acum urmează iar o posibilă criză la face și mai dificil nivelul de trai.
În acest sens revine în discuție importanța unor economii, fie ele cât de mici. Orice economie va ajuta la trecerea mai ușor printr-o criză. Desigur, pentru românii cu venituri mici și foarte mici a pune bani deoparte reprezintă o adevărată provocare.
Profesorul de economie Cristian Năsulea, în emisiunea ”D`Economic News” realizată de Alex Vlădescu la DCNewsTV, a explicat importanța economiilor și a oferit un pont interesant prin care și cei cu venituri foarte mici pot economisi.
„Trebuie să înțelegem că situația economică actuală e departe de a fi ideală și să încercăm să ne comportăm mult mai rezonabil și prevăzător. Există modele de economisire cu 30% din venituri pe care ar trebui să-i punem deoparte indiferent cât de mici ar fi veniturile. Și mult mai multă chibzuință atunci când cheltuim.
Acestea sunt mult mai importante acum deoarece ne aflăm în fața unei situații în care există riscul să ne trezim fără loc de muncă pentru o perioadă de timp sau cu niște costuri mult mai mari pentru anumite categorii de produse. Nu ar trebui să ne bazăm pe nimeni care să vină și să ne salveze. Trebuie să fim pregătiți să rezistăm unei perioade care probabil nu va fi foarte lungă, în care lucrurile nu vor merge foarte bine, dar trebuie să ne descurcăm.
Economisirea în cash în momentul în care e o inflație atât de mare nu e neapărat o idee foarte bună. Din fericire românii înțeleg deja că moneda națională înțeleg că nu e cea mai bună opțiune mereu și economisesc și în valută. Dar în afară de asta s-ar putea să fie momentul să ne gândim și la alt tip de economisire. Pentru persoane de exemplu cu venituri foarte mici recomandarea mea este să economisească în produse cu termen de valabilitate foarte îndelungat, în așa fel încât să știe că au o rezervă substanțială de produse de maximă necesitate pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Astfel nu vor mai cheltui bani atunci. Și asta e o formă de economisire, foarte bună în situații ca cea în care ne aflăm acum”, a precizat profesorul de economie Cristian Năsulea, în emisiunea ”D`Economic News”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
România, pe primul loc în UE la decese din cauze tratabile şi pe antepenultimul loc la numărul de decese din cauze prevenibile
România, pe primul loc în UE la decese din cauze tratabile şi pe antepenultimul loc la numărul de decese din cauze prevenibile Studiului „Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU”, publicat recent de Comisia Europeană şi OCDE, arată că suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 11 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!